Gorazd Škof ima rad narodnozabavno glasbo. Najljubša mu je Golica. Foto: RTV SLO
Gorazd Škof ima rad narodnozabavno glasbo. Najljubša mu je Golica. Foto: RTV SLO
Gorazd Škof
Škof proti Gummersbachu ni bil najbolje razpoložen, branil je le en polčas. Ne gre pa dvomiti, da bo v osmini finala znova navduševal. Foto: RTV SLO

Tone je prišel že v petek, sicer pa je tradicija, da se po tekmi spije kakšen kozarček in poklepeta v VIP-prostorih dvorane.

Pogovor s Škofom in Sokolovom

Izjema je morda Valladolid, ki je na papirju nekoliko slabši kot preostala trojica. Po tekmi z Gummersbachom je bilo prisotno nekaj razočaranja, predvsem zato, ker se je Celjanom tik ob koncu povsem nepričakovano ponudila še ena priložnost za manjkajoči gol. Če žreb ne bo namenil Barcelone ali Ciudad Reala, bodo možnosti pivovarjev za četrtfinale okoli 50-odstotne.

Osnovni cilj, 1. mesto v skupini, ni bil izpolnjen. Kaj je šlo po vašem mnenju najbolj narobe na odločilni tekmi?
Verjetno tudi to, da smo zgrešili kar nekaj zicerjev. Kljub temu smo na koncu s srčno igro in z borbenostjo le prišli do zaključne žoge, ki bi nam prinesla prvo mesto. Špiler pač ni pogledal na semafor, da bi videl, koliko je še do izteka. Videl je le prazen gol in poskušal zadeti. Če bi mu uspelo, bi bil junak.

Sive lase je vašim soigralcem povzročal tudi vratar Nandor Fazekas, ki je zbral 16 obramb, dve več kot vi in Dušan Podpečan skupaj. Je res branil tako dobro ali pa so bili streli preslabi?
Gummersbach je vodilno moštvo nemške lige. Morate vedeti, da imajo v prvenstvu težje tekme, dosti več primerjav kot mi. Lahko jim samo čestitam. Fazekas je prvi vratar madžarske reprezentance in včeraj mu je znova uspela dobra partija.

Ste igralci kaj razočarani? Zdaj bo preboj naprej verjetno nekoliko težji?
Lahko rečem, da je razočaranje samo zato, ker smo imeli na koncu zaključno žogo. Če je ne bi imeli, bi bilo razočaranje manjše. Vsekakor bo z drugega mesta težje, kajti povratna tekma bo na gostovanju, poleg tega pa seveda igramo z zmagovalci skupin.

Kaj vam je po tekmi v slačilnici dejal Kasim Kamenica?
Nisem bil v slačilnici, ker sem dajal intervjuje. O tekmi pa se bomo pogovorili v ponedeljek na večernem treningu.

Vas je obiskal tudi predsednik kluba Tone Turnšek, ki je praznoval rojstni dan?
Tone je prišel že v petek, sicer pa je tradicija, da se po tekmi spije kakšen kozarček in poklepeta v VIP-prostorih dvorane.

Kakšne so vaše želje pred torkovim žrebom? Kdo bi bil najbolj po vaši meri?
Želja vseh nas je, da se ne bi udarili s Španci, izjema je morda le Valladolid, ki naj bi bil na papirju nekoliko lažji nasprotnik kot preostala "velika" trojica. Bolj nam ležijo Nemci.

Kateri klub je na vrhu lestvice nezaželenih?
V prvi vrsti Barcelona, Ciudad Real je tudi premočen, za uspeh proti drugim tekmecem pa bomo morali biti bolj homogeni kot včeraj.

Vodstvo si je pred začetkom sezone zadalo visoke cilje. Tiha želja je bil polfinale. Je to glede na dozdajšnji potek sezone realno ali previsoko?
Težko bi rekel, kajti v skupini smo imeli samo dva derbija. Zdaj se je vse malo zapletlo. Če se bo žreb posrečil, nam lahko pripišete 50 odstotkov možnosti za četrtfinale. O polfinalu pa je še prezgodaj govoriti.

Znani ste kot velik ljubitelj narodnozabavne glasbe. Katero vižo si boste zapeli oziroma zažvižgali, če se uvrstite v četrtfinale?
Vsekakor Avsenikovo Golico.

Vas kaj mikajo tuji klubi ali želite v Celju končali kariero?
Če bo prava priložnost, bi se poskušal uveljaviti tudi v tujini. V prvi vrsti mogoče Nemčija, tudi Španija je zelo privlačna.

A. V./RTV SLO

Tone je prišel že v petek, sicer pa je tradicija, da se po tekmi spije kakšen kozarček in poklepeta v VIP-prostorih dvorane.

Pogovor s Škofom in Sokolovom