Igralci ACH Volleyja so dobili zelo težke nasprotnike. Foto: BoBo
Igralci ACH Volleyja so dobili zelo težke nasprotnike. Foto: BoBo
Odbojkarski ekipi z atraktivnimi nasprotniki v Ligi prvakov

Ljubljančane, ki so se do zdaj okrepili z dvema slovenskima igralcema, izkušenim podajalcem Rokom Satlerjem in mladim Žigo Donikom, vsekakor čaka težko delo v boju za uvrstitev v drugi del tekmovanja.
"Pravzaprav žreb nikakor ni bistven, saj so vse ekipe v tem tekmovanju zelo močne. V skupino smo dobili dve izjemno močni ekipi. Lotos Trefl Gdansk in Modeno Volley, ki sta obe preteklo sezono v svoji državi osvojili pokalno tekmovanje in igrali v finalu državnega prvenstva. Ti dve ekipi sta nekaj stopenj nad nami, s srbskim klubom Vojvodina se bomo tako borili za tretje mesto v skupini. Vsaka zmaga bo za naš klub lep uspeh, za igralce pa dobra promocija. Delali bomo trdo in zagotovo iz ekipe potegnili maksimum. Kaj lahko naredimo, pa je zelo odvisno tudi od letošnjih okrepitev. Glavni cilj ostaja zlato v slovenskem prvenstvu in napredek ter promocija naših mladih odbojkarjev," je dejal trener ACH Volleyja Bogdan Kotnik.

Ribič: Vsaka zmaga bi pomenila velik uspeh

V Hofburgu, v središču Dunaja, je v nekdanji cesarski palači, prvič ob prisotnosti kamniških odbojkaric, potekal tudi žreb Lige prvakinj. Odbojkarice Calcit Volleyballa bodo igrale v skupini B, njihove nasprotnice pa bodo ekipe VakifBank iz Carigrada, poljski Atom Trefl Sopot in italijanska Igor Gorgonzola Novara.

Pred žrebom si je Gašper Ribič, trener slovenskih prvakinj želel, da bi se izognili ruskim ekipam. "Kar se potovanj tiče, smo lahko zadovoljni, manj pa s tem, da bodo v naši skupini same vrhunske ekipe. VakifBank je aktualni turški prvak, tako kot tudi Novara, ki je bila v pretekli sezoni prva v Italiji, medtem ko je bil Sopot tretji. Gre za same ekipe iz evropskih odbojkarskih velesil, tako da bo za nas to izredno težka preizkušnja. Trenutno še nimamo v popolnosti sestavljene ekipe, tudi naše nasprotnice še ne, zato je težko kar koli napovedovati. Vsekakor bi bila vsaka zmaga v tej skupini za nas velik uspeh, vendar se ne bomo kar tako predali," je pojasnil Ribič.

Odbojkarski ekipi z atraktivnimi nasprotniki v Ligi prvakov