Vlora Beđeti si je v Budimpešti priborila tretje mesto. Foto: MMC RTV SLO
Vlora Beđeti si je v Budimpešti priborila tretje mesto. Foto: MMC RTV SLO

Beđetijeva je najprej z iponom premagala Poljakinjo Dominiko Blach, nato je bila pred iztekom dvoboja boljša še od Madžarke Hedvig Karakas. V polfinalu se je spoprijela s Francozinjo Helene Receveaux in morala priznati premoč po iponu. V boju za bron je varovanka Olge Štirbe premagala Mongolko Sumijo Dorjsuren.

Petra Nareks je v predtekmovanju po točkah najprej premagala Nemko Sappho Coban, nato pa še Romunko Andreo Chitu. V tretjem krogu je bila boljša še od Ukrajinke Oleksandre Starkove in se v polfinalu pomerila z Italijanko Odette Giuffrida, ki je bila premočna. Nareksovi je ostal boj za bron proti Francozinji Priscilli Gneto. To je premagala z iponom.

Brez uvrstitve je ostala Tina Trstenjak med borkami do 63 kg, ki je izgubila uvodni dvoboj z Madžarko Bernadett Baczko. Matjaž Trbovc (do 60 kg) je sprva premagal Francoza Vincenta Limareja, nato pa izgubil proti Mongolcu Amartuvšinu Dašdavaaju. Brez rezultata je ostal tudi Andraž Jereb, ki je v prvem dvoboju kategorije do 66 kg klonil pred Nizozemcem Juniorjem Degenom, Adrian Gomboc pa je v isti kategoriji najprej premagal Italijana Elia Verdeja, nato pa izgubil z Azerbajdžancem Nijatom Šikalizado in prav tako ostal praznih rok.

V nedeljo bodo nastopili še Ana Velenšek (do 78 kg), Gašper Jerman, Jesenko Četić (oba do 81 kg), David Kukovica in Mihael Žgank (oba do 90 kg) ter Matjaž Ceraj (nad 100 kg).