Ole Einar Bjoerndalen se ni uvrstil v norveško ekipo za olimpijske igre. Foto: BoBo
Ole Einar Bjoerndalen se ni uvrstil v norveško ekipo za olimpijske igre. Foto: BoBo

Legendarni biatlonec, ki je z dvema zlatima kolajnama v Sočiju postal najuspešnejši zimski olimpijec vseh časov s skupno 13 medaljami, od tega osmimi zlatimi, je zapravil možnosti za nastop na sedmih zaporednih zimskih olimpijskih igrah konec tedna v Ruhpoldingu. Tam je tekmo svetovnega pokala končal na 42. mestu in ni izpolnil meril internih kvalifikacij za uvrstitev v norveško ekipo.

20-kratni svetovni prvak, ki je na olimpijskih igrah nastopal vse od leta 1994 v Lillehammerju, bi moral končati med šesterico, da bi se uvrstil v norveško reprezentanco. A na svoji 575. tekmi svetovnega pokala mu ni šlo po načrtih, saj se ni uvrstil niti na zasledovalno tekmo. Športni direktor Per Arne Botnan po koncu tekme sicer ni želel povsem prečrtati Bjoerndalnovega nastopa v Južni Koreji, vendar je v ponedeljek postalo jasno, da legendarnega šampiona v Aziji ne bo.

Bjoerndalen je v biatlonu in smučarskem teku zbral neverjetnih 94 zmag v svetovnem pokalu in skupno 43 kolajn s svetovnih prvenstev, od tega 20 zlatih.