Usain Bolt je eden največjih v zgodovini atletike. Foto: EPA
Usain Bolt je eden največjih v zgodovini atletike. Foto: EPA

Šestkratni olimpijski in osemkratni svetovni prvak atlet Bolt je prejel 1.282 glasov, s 499 mu je sledil nemški dirkač formule 1 Sebastian Vettel, tretji je bil s 437 glasovi nogometaš Reala Cristiano Ronaldo. Tako kot Bolt je tudi teniška igralka Williamsova naslov najboljše po izboru Aipsa osvojila drugič zapored, prejela je 915 glasov, drugouvrščena ruska skakalka višino s palico Jelena Isinbajeva 644, tretjeuvrščena jamajška atletinja Shelly-Ann Fraser-Pryce pa 551.

Nemški Bayern je v preteklem letu dominiral na nogometnih igriščih, v glasovanju 470 novinarjev iz 96 držav pa prejel 1.707 glasov. Drugouvrščena ekipa košarkarske lige NBA Miami Heat je dobila 579 glasov, tretji so bili s 461 glasovi člani novozelandske ragbijske ekipe New Zealand All Blacks Rugby.

Novinarji so izglasovali tudi najboljše delovne razmere v tem letu, te si je s 757 glasovi priboril finale Uefa lige prvakov med enodnevnimi dogodki in s 558 glasovi atletsko svetovno prvenstvo v Moskvi med večdnevnimi tekmovanji.