Slovenke se bodo v skupini A pomerile s Francijo, Romunijo, Španijo, Angolo in Paragvajem. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenke se bodo v skupini A pomerile s Francijo, Romunijo, Španijo, Angolo in Paragvajem. Foto: www.alesfevzer.com

Zaradi poškodb bosta odsotni Lea Kranjc in Tamara Mavsar, Barbara Lazović je nastop odpovedala zaradi družinskih obveznosti, Miša Marinček se je odločila, da bo dala prednost mlajšim. V Bregarjevi ekipi je znova nekaj novink - Aneja Beganovič, Tjaša Rudman in Nina Žabjek.

"Ekipa je pomlajena, kar je lepa deviza za naprej, predvsem ob cilju uvrstitve na olimpijske igre 2020 v Tokiu. Pripravljali se bomo v Laškem, kjer bomo pozorni na vse elemente igre, odpotovali pa bomo tudi v Pariz, kjer se bomo spoznali Angolo, s katero bomo igrali na prvenstvu, in morda tudi Francijo. V ekipo sem vpoklical tudi Elisabeth Omoregie, ki sicer ne bo mogla nastopiti na letošnjem turnirju, a želim, da se spozna s sistemom naše igre," je dejal Bregar.

Reprezentanca priprave začenja v ponedeljek v Laškem. Tu bodo preživeli večino časa, od 24. do 26. novembra pa jih čaka mednarodni turnir v Parizu. Na SP pa bodo odpotovali 1. decembra.

Prvenstvo bo potekalo med 1. in 17. decembrom v Nemčiji. Skupina A, v kateri igra Slovenija s Francijo, Romunijo, Španijo, Angolo in Paragvajem, bo igrala v Trieru, skupina B v Bietigheim-Bissingenu, skupina C v Oldenburgu, skupina D pa v Leipzigu. Zaključni boji bodo v Magdeburgu, Hamburgu in Leipzigu.

Slovenija bo na SP-ju nastopila petič. Nazadnje so bile na SP-ju pred dvanajstimi leti v Rusiji, kjer so zasedle 14. mesto. Na svojem premiernem nastopu v Nemčiji 1997 so osvojile 18., na drugem v Italiji 2001 deveto mesto, najboljše pa so bile na Hrvaškem 2003, ko so zasedle osmo mesto.

SEZNAM REPREZENTANK
Vratarki: Maja Vojnović (Krka) in Amra Pandžič (Krim Mercator);
Krilne igralke: Ines Amon, Polona Barič, Alja Koren (vse Krim Mercator), Živa Čopi (Krka) in Neli Irman (Spono Eagles);
Zunanje igralke: Ana Abina, Elisabeth Omoregie, Tjaša Stanko, Hana Vučko, Nina Zulić, Nina Žabjek (vse Krim Mercator), Teja Ferfolja (Roman), Ana Gros (Metz), Lara Hrnčič (Z'Dežele) in Tjaša Rudman (Mlinotest Ajdovščina);
Krožne napadalke: Aneja Beganovič (Krim Mercator), Lina Krhlikar (Göpppingen) in Alja Vrček (Krka).