Tjaša Kysselef pričakuje, da se bo v Kopru borila za medalje. Foto: www.alesfevzer.com
Tjaša Kysselef pričakuje, da se bo v Kopru borila za medalje. Foto: www.alesfevzer.com
Sašo Bertoncelj bo eno glavnih orožij Slovenije na svetovnem pokalu v Kopru. Foto: EPA

Le še en dan telovadce loči od začetka domačega svetovnega pokala v športni gimnastiki, ki bo od četrtka do nedelje v Kopru.

Brez nastopa pred domačimi gledalci sta ostala Teja Belak, najboljša slovenska telovadka zadnjih let, in Rok Klavora, najboljši slovenski tekmovalec na parterju. Belakova si je pred odhodom na svetovni pokal v Osijeku minuli konec tedna poškodovala gleženj, Klavora pa je na Hrvaško odpotoval z bolečinami v hrbtu, ki so bile prehude, da bi lahko normalno tekmoval.

Bertoncelj bo nastopil
Selektor moške reprezentance Sebastijan Piletič bo v Kopru računal na Saša Bertonclja in Luko Kiška, ki bosta tekmovala na konju z ročaji, Luko Terbovška in Jureta Weingerla, oba se bosta predstavila na parterju, Alena Dimica in Andraža Lamuta, prvi bo nastopil na bradlji in drogu, drugi samo na bradlji. Jure Pavlica bo tekmoval zunaj konkurence na konju z ročaji.
Bertoncelj kljub nekaj zdravstvenim težavam na odpoved nastopa ni niti pomislil: "Pripravljen sem dobro. Bolečino v hrbtu bom laže prenašal pred domačimi gledalci. Če ne bi bila domača tekma, bi si verjetno vzel premor, tako pa o tem nisem niti razmišljal. Prvi cilj so kvalifikacije, narejena vaja, uvrstitev v finale, drugi pa borba za najboljša tri mesta. To si želim, to pa je možno le z dvema dobrima nastopoma."

Kysselefova pričakuje boj za medalje
Andrej Mavrič
, selektor ženske vrste, bo imel v Kopru Tjašo Kysselef, ki bo tekmovala na preskoku, parterju in gredi, Lucijo Hribar, ki se bo predstavila na dvovišinski bradlji in parterju, ter Adelo Šajn, ki jo čaka nastop na gredi. Trojica bo tekmovala v konkurenci svetovnega pokala, zunaj nje pa Judita Zabukovec na parterju, Gaja Žabnikar na gredi in Carmen Horvat na bradlji.

Poleg Bertonclja bo glavno slovensko orožje Kysselefova, po besedah Piletiča je lahko v finalu tudi Dimic, če v svoji sestavi naredi, kot zna. Mavrič od Kysselefove pričakuje boj za medalje, možnosti za finale pripisuje še Šajnovi na gredi in Hribarjevi na bradlji.

"Pričakujem, da bom naredila skoka, kot je treba in ju znam. S tem bom v finalu. Pričakujem, da se bom borila za medalje, če naredim, kot znam. Dodatnega pritiska pred domačo tekmo ne čutim. To zame ne igra nobene vloge, ni me strah, nisem živčna," je povedala Kysselefova.

Kvalifikacije bodo v četrtek in petek od 15. ure dalje, finali po orodjih pa v soboto in nedeljo prav tako od 15. ure dalje s prenosom na TV SLO 2 in MMC-ju.

Konkurenca v Kopru bo zelo zanimiva, v središču pozornosti bodo nekdanji svetovni in olimpijski prvak Nizozemec Epke Zonderland, svetovni prvak na drogu Hrvat Tin Srbić, švicarska zvezdnica Giulia Steingruber ... V Slovenijo pa ne bo prišel romunski superzvezdnik preskoka in parterja Marian Dragulescu, ki je sprva sicer bil na seznamu prijavljenih.