Matic Črnic bo odslej branil barve Rijeke. Foto: www.alesfevzer.com
Matic Črnic bo odslej branil barve Rijeke. Foto: www.alesfevzer.com

24-letni krilni napadalec, ki je tudi slovenski reprezentant, se je izkazal v Domžalah, kjer je igral leto in pol. Nekdanji član Maribora, ki je pred prihodom ob Kamniško Bistrico igral za drugo ekipo vijoličastih v tretji ligi Sever, je v rumenem dresu doživel popoln preporod. Na 55 tekmah v vseh tekmovanjih je dosegel 16 golov, v letošnji sezoni pa je zablestel predvsem na domačem obračunu proti West Ham Unitedu, na katerem je zabil oba gola za svojo ekipo. Po omenjeni tekmi se je zanimanje zanj močno povečalo, a Štajerec se je na koncu odločil za hrvaškega podprvaka, so Domžalčani zapisali na svoji spletni strani.

''Čeprav smo si želeli Matica obdržati v svoji sredini, po letošnjem poletju to realno ni bilo več mogoče. Skupaj smo dosegli nekaj res izjemnih stvari in za to se moramo Maticu iskreno zahvaliti. Zanimanja zanj in tudi ponudb ni manjkalo, vendar smo na koncu ostali zvesti svojim načelom in upoštevali željo igralca po prestopu na Hrvaško,'' je o prestopu povedal športni direktor Matej Oražem.

Menjavo Domžalčani našli v Batroviću
Po odhodu Črnica v Domžale prihaja Veljko Batrović. 22-letni črnogorski ofenzivni vezist je podpisal za tri leta. Nazadnje je igral za Zavrč, pripravljenost pred prihodom v moštvo Luke Elsnerja pa je vzdrževal z drugo ekipo Maribora. Nekdanji član Zete in poljskega Lodža je v slovenskem prvenstvu odigral 25 tekem in dosegel šest golov.

Po Kenanu Horiću in Dejanu Trajkovskemu je Matic Črnic tretji od standardnih članov, ki je v poletnem prestopnem roku zapustil Domžale. Medtem ko je vrzel po odhodu kapetana Horića zapolnil Denis Halilović, za Trajkovskega dvakratni državni prvaki še iščejo pravo zamenjavo.