Blažu Kavčiču se ni uspelo prebiti na glavni turnir Odprtega prvenstva ZDA, kjer je leta 2014 igral v tretjem krogu. Foto: Reuters
Blažu Kavčiču se ni uspelo prebiti na glavni turnir Odprtega prvenstva ZDA, kjer je leta 2014 igral v tretjem krogu. Foto: Reuters

Kavčič (327. na lestvici ATP) je menil, da bi štiri leta mlajšega Kanadčana lahko premagal, čeprav je Diez (163) precej višje na teniški lestvici. V prvem nizu je to potrdil, nato pa je Diez igral mnogo bolje, zadel nekaj nemogočih žog in se prebil v zadnjih krog kvalifikacij. Kavčiču ni pomagalo niti to, da je imelo precej boljši prvi servis.

Dvoboj, ki je bil zaradi dežja dvakrat prekinjen, je trajal uro in 55 minut. Kavčič je nasprotniku v prvem nizu takoj odvzel servis, nato je začelo deževati. Po uri premora je Kavčič nadaljeval silovito, spet odlično serviral in povedel s 4:0. Diezu je do konca prvega niza uspelo osvojiti le eno igro.

Drugi niz, druga zgodba in Kavčič je takoj izgubil igro na svoj servis. Tekma bi se lahko obrnila na eno ali drugo stran do izida 2:3 za Dieza, ki je nato zaigral odlično in pobral vse igre do konca niza.

Sledila je nova prekinitev zaradi dežja, Kavčič pa je na začetku tretjega niza povedel na svoj servis z 1:0. Igralca sta bila skupaj do izida 3:3, ko je Diezu uspel brejk, do konca pa suvereno nadzoroval položaj, saj je dosegal točke, ki so se občasno zdele nemogoče.

"Po prvi prekinitvi sem zelo dobro igral, nato pa imel občutek, da mi prekinitve malo škodijo. Če bi se nekaj žog drugače obrnilo, bi lahko dobil tekmo, ampak tenis je na žalost tak šport, da včasih odloči nekaj točk in danes so bile te točke na njegovi strani," je dejal Kavčič.

Po porazu je bil razočaran, ker se je dobro počutil zaradi dobrih servisov, ki pa niso bili dovolj. "Tudi sam sem imel občutek, da mu je vse uspevalo, ampak mislim, da je danes igral blizu svojega maksimuma. Tiste tvegane žoge so padle blizu črte in tudi tiste lepe žoge je dobro odigral, bil je zelo agresiven in praktično ni naredil skoraj nobene napake. Zelo redko se zgodi, da ne dosežem brejka v celem nizu, ampak nisem imel nobene priložnosti," je dejal.

Na vprašanje o prekinitvah zaradi dežja je Kavčič odgovoril, da se to včasih zgodi, vendar se na to pripravi. "Čeprav je bilo tokrat presenečenje, pa po navadi nekako vem tisto rutino, da se umirim, oprham, dobro potem ogrejem, ampak mislim, da danes to ni bil problem. Nasprotnikova igra je bila predobra."

Glavni del Odprtega prvenstva ZDA, zadnjega od štirih turnirjev velike četverice v sezoni, se bo začel v ponedeljek. Pred Kavčičem so v prvem krogu kvalifikacij izmed slovenskih igralcev izpadli Dalila Jakupovič, Blaž Rola in Grega Žemlja. Na glavnem delu turnirja bodo nastopile Katarina Srebotnik v ženskih dvojicah z Andrejo Klepač in Polona Hercog posamično.