Jure Dolenec drugo sezono igra v Montpellieru. Foto: Twitter
Jure Dolenec drugo sezono igra v Montpellieru. Foto: Twitter

Francoski klub je v prvem krogu doživel gladek poraz pri Rhein Neckar Löwnu (35:24), Jure Dolenec pa je bil ob Vidu Kavtičniku s štirimi goli najboljši strelec gostov. Matej Gaber je dosegel tri, Dragan Gajić dva, medtem ko Boruta Mačkovška po operaciji kolena še ni bilo v ekipi.

"Pred uvodno tekmo v Ligi prvakov smo bili optimistično razpoloženi, v Mannheimu pa smo prikazali zares slabo predstavo. V naši igri je bilo premalo agresivnosti v obrambi, igra v napadu, predvsem naši streli na gol, pa je bila katastrofalna," je o srečanju z levi dejal Dolenec.

Ne smemo si privoščiti spodrsljaja
O prihajajočem obračunu s pivovarji, ki bo v nedeljo ob 17.00 v Montpellieru, pa je povedal: "Najpomembneje bo, da vpišemo prvi par točk v Ligi prvakov. Na nasprotni strani igrišča bomo imeli najboljšo slovensko ekipo. Njena hiba je neizkušenost, a vendarle gre za zasedbo, ki premore ogromno dobrih lastnosti, predvsem bi izpostavil njeno hitrost in bliskovite (pol)protinapade. Pred našimi gledalci si na nedeljski tekmi ne smemo dovoliti spodrsljaja, zmaga je stvar našega ponosa."

Zarabec najnevarnejši pri Celjanih
Dolenec meni, da je Miha Zarabec ključni mož celjske zasedbe: "Zanj je to prva sezona v Celju, a se je že dokazal. Zarabec je resda visok le 174 cm, a svoj primanjkljaj v višini nadomešča s hitrostjo in tehnično podkovanostjo. Tu je še Luka Žvižej, ki vselej pusti srce na igrišču in je izjemno izkušen. Drugi igralci niso tako znani na mednarodnem prizorišču, a Celjani dobro vedo, da s skupnimi močmi lahko premagajo vsakega tekmeca, prav zato so zelo nevarni."