Ne spreglejte
(9)
Drwe Brees (New Orleans Saints)
New Orleans Saints pod vodstvom podajalca Drewa Breesa vodijo v južni skupini NFC-ja, kjer ima boljši izkupiček samo stoodstotni Los Angeles (5 zmag). Foto: Reuters

Dodaj v

Drew Brees s podajalskim rekordom lige NFL

Saints razbili Redskinse s 43:19
9. oktober 2018 ob 11:17
New Orleans - MMC RTV SLO, STA

Podajalec ameriškega nogometa Drew Brees je postavil nov rekord za največ podanih jardov v zgodovini Lige NFL. S podajo za zadetek v 2. četrtini je zvezdnik New Orleansa presegel prejšnji mejnik 71.940 jardov v lasti legendarnega Peytona Manninga.

Breesa je od absolutnega rekorda v skupni dolžini podaj, ki ga je leta 2015 postavil Manning, pred začetkom tekme ločilo samo še 200 jardov. 39-letni podajalec, ki igra 18. sezono v Ligi NFL, je stari rekord presegel s podajo Tre'Quanu Smithu za touchdown, dolg 62 jardov.

Payton čestital novemu rekorderju
Ob dosežku se mu je poklonil tudi Payton Manning, ki mu je v posnetem sporočilu, predvajanem med tekmo na stadionu Superdome v New Orleansu, dejal: "Poplačal se je ves trud in predanost ... Čestitke, ponosen sem nate."

To je bila ena od treh Breesovih podaj za touchdown na tekmi proti Washington Redskins, ki so jo svetniki dobili s 43:19. S tem se je zmagovalec enega šampionskega prstana (2010) približal še enemu mejniku, saj mu do 500 podaj za touchdown manjka samo ena podaja. Že prejšnji mesec pa je postal rekorder vseh časov z največ zaključenimi podajami.

Brady kot tretji do 500 podaj v karieri
Priložnost, da postane četrti igralec NFL-ja vseh časov z vsaj 500 podajami za zadetek, bo imel čez dva tedna, saj njegova ekipa prihodnji teden počiva. Svetniki so po petih tednih s štirimi zmagami in enim porazom ena boljših ekip v ligi, pred njimi so še brez poraza Kansas City Chiefs in Los Angeles Rams, Cincinatti Bengals pa imajo ravno tako štiri zmage.

Prejšnji četrtek je mejnik 500 podaj za zadetek presegel eden najbolj znanih imen lige NFL Tom Brady. Ta je pri 41 letih še kar eden najbolj dominantnih podajalcev v ligi, s petimi osvojenimi naslovi NFL-ja z New England Patriots pa velja za enega najboljših, če ne že za najboljšega vseh časov.

To. G.
Prijavi napako
Komentarji
redwinger
# 09.10.2018 ob 14:16
@ElTorro
Tudi mene moti ta sterilizacija obrambe,,no saj je ql da gledajo malo na najboljše igralce da niso na klopeh za poškodovane in raje igrajo,ampak takšna kastracija pa tudi počasi deluje smešno.Sploh tisto ko kao obrambni iralec ko sacka Qb-ja ne sme pasti na njega s celo težo,mislim kako ga boš pa na tla spravu .Edino tisto se strinjam ko gre helmet 2 helmet pa je treba sankcionirat strogo,ker glava je pa le glava.
neymar_psg_10
# 09.10.2018 ob 13:32
Me pa moti (zelo) uporaba imerialnih merskih enot!
Kako ostali vidite uporabo imperialnih merskih enot?


Kaj bi ti raje, da komentator namesto "osvojil je 3 jarde" reče "osvojil je 2.7 metra"?!
_runis_
# 09.10.2018 ob 15:20
Jaz NFL spremljam od leta 95' ampak zadnja tri leta gre moje zanimanje samo še navzdol - preprosto preveč spememb pravil, preveč prekrškov in rumenih zastavic ... To ni več to, žal.
ZRC
# 09.10.2018 ob 12:47
Meni osebno eden najljubših QB-jev. Deluje kot nezatežen in nekompliciran družinski tip. Všeč mi je tudi, ker je za podajalca precej majhen in kljub temu mu je uspela fantastična kariera. Še na nekaj fantastičnih sezon, Drew.
ElTorro
# 09.10.2018 ob 13:58
NFL vse bolj postaja podoben računalniškim igram. Kontakt je že skoraj prepovedan, vsa pravila so vse bolj prirejena čim bolj eksplozivnemu napadu in čim bolj impotentni obrambi.
Prepričan sem, da bomo v naslednjih desetih (če ne petih) letih dobili podajalca s 6000 jardov v sezoni....glede na trenutno stanje kaže, da bo letos recimo kar 8 QBjev s 5000+.

Ne vem, zakaj to delajo postopno - naj pač igrajo flag football, pa je problem rešen.
zmiki
# 09.10.2018 ob 15:57
nim, kaj bi ti preračunaval vse v metre?
ElTorro
# 09.10.2018 ob 20:41
@redwinger
Ja, treba je ločiti med smiselnimi stvarmi, ki so res namenjene prvenstveno večji varnosti (meni se zdi recimo smiselno, da so zmanjšali število kick returnov.....pa pravila glede zaletavanja s čeladami in podobno) in pa pravili, ki pod pretvezo varnosti delajo iz vsega skupaj en velik scorefest.

QBji so pač najbolj prepoznavni obrazi lige in marketinško najbolj zanimivi....in jasno je, da je NFL v prvi vrsti posel, šele nato šport. In če bodo kdaj ocenili, da bi bilo gledalcem zanimivo, da je TD v zadnji minuti vreden 30 točk, bodo pač uvedli takšno pravilo - nima veze, da bo s tem prvih 59 minut tekme postalo nepomembnih.
hubljemrzu
# 09.10.2018 ob 13:01
Sicer je Brady že pri 571-ih TD-jih, vendar se v tej statistiki štejejo le podaje iz rednega dela sezone. Sicer sem vesel za zmago mojih Steelersov, nasploh pa je spremljanje nedeljskega Redzona postala rutina, v kateri neizmerno uživam, pa čeprav s svojim laičnim prazumevanjem igre.
Nim, osebno me yardi ne motijo, pravzaprav bi nfl statistika v metrih zvenela prav čudno, zato pa me bolj motijo podatki o teži igralcev, višini, potem na draftu skok v daljino ter vertikalen skok. Tudi zato, ker si ne vzamem časa in pretvarjam rezultatov.
Lep dan!
nim
# 09.10.2018 ob 12:12
Mislim da bi za Brady-a tudi lahko napisali dolžino (67418 yards).
Me pa moti (zelo) uporaba imerialnih merskih enot!
Kako ostali vidite uporabo imperialnih merskih enot?
Kazalo