Slovenske ragbiste čaka težka tekma na Madžarskem. Foto: Ragbi zveza Slovenije
Slovenske ragbiste čaka težka tekma na Madžarskem. Foto: Ragbi zveza Slovenije

Slovenija trenutno zaseda tretje mesto v skupini s tekmo manj kot druga Madžarska. Ob morebitni zmagi s točko bonusa bi se encijani zavihteli na drugo mesto, ki še vodi v dodatne kvalifikacije.

Od prvega medsebojnega obračuna, ko je slovenska reprezentanca zmagala z 8:7, se je marsikaj spremenilo. Na povratni tekmi bo zaradi poškodb in drugih obveznosti manjkalo kar nekaj standardnih igralcev slovenske izbrane vrste, medtem ko so se Madžari okrepili s tujimi igralci, ki prihajajo iz Francije, Anglije, Južne Afrike in Romunije.

Svojo kakovost so pokazali že na začetku oktobra, ko so s 67:5 premagali Bolgarijo. Madžarski selektor, Francoz Raphael Saint-Andre, je brat selektorja francoske izbrane vrste Philippa Saint-Andrea. Tako tudi po strokovni plati Madžarska sodi med zelo kakovostne ekipe.

Kljub temu trener Zoran Kalaković ostaja optimističen: "Ne glede na to, da je ekipa zdesetkana, odhajamo na Madžarsko po zmago. Igralcem ne manjka motiva in želje po dokazovanju, predvsem proti ekipam, ki so papirnati favoriti."

Na vrhu lestvice je Ciper z 19 točkami, Madžarska ima 15 točk, Slovenija 10, Bolgarija devet in Avstrija osem.