Sepp Blatter in Michel Platini sta se znašla v središču korupcijskega škandala. Foto: EPA
Sepp Blatter in Michel Platini sta se znašla v središču korupcijskega škandala. Foto: EPA
Oža se zanka okrog Blatterja in Platinija

Blatterja, Valckeja in predsednika Uefe Platinija preiskujejo zaradi obtožb o korupciji. "Razlogi za to odločitev so preiskave, ki jih izvajajo preiskovalci etične komisije," je zapisano v izjavi za javnost.
Vsi trije v tem obdobju ne smejo opravljati nobenih aktivnosti, povezanih z nogometom.
Etična komisija je s šestletno prepovedjo delovanja in 100.000 švicarskimi franki kaznovala tudi nekdanjega podpredsednika Fife Čung Mong-Juna.

Etična komisija mednarodne nogometne zveze je začela postopek, potem ko je švicarski generalni tožilec začel kriminalistično preiskavo proti Blatterju. 79-letnik je obtožen, da je podpisal pogodbo na škodo Fife. Neupravičeno naj bi denar nakazal tudi Platiniju. Gre za 2 milijona frankov, ki naj bi jih Platini dobil devet let po svetovalnem delu, ki naj bi ga opravil za Blatterja.

Vsi trije obtožbe zanikajo.

Platini nekaj ur prej potrdil kandidaturo za predsednika Fife
Nekaj ur pred odločitvijo etične komisije je Platini podpisal soglasje h kandidaturi za predsednika Mednarodne nogometne zveze na volilnem kongresu, ki bo po napovedih 26. februarja prihodnje leto. Francoz je o tem seznanil medije in javnost. Kot kaže je Platini računal na suspenz, saj je kandidaturo vložil še pravočasno in pred 26. oktobrom, ko poteče rok za oddajo.

Oža se zanka okrog Blatterja in Platinija