Ne spreglejte
Constant Lestienne
Constant Lestienne se je z zmago v Portorožu prebil med najboljših 200 tenisačev sveta, po sedemmesečni kazni zaradi stavniške afere pa je dosegel največji uspeh. Foto: MMC RTV SLO

Dodaj v

Francozu Lestiennu verjetno zadnji challenger v Portorožu

Prihodnje leto se na slovensko obalo vrača WTA-turnir
11. avgust 2018 ob 21:40,
zadnji poseg: 11. avgust 2018 ob 21:42
Portorož - MMC RTV SLO, STA

Francoz Constant Lestienne je zmagovalec teniškega turnirja Zavarovalnice Sava v Portorožu. Drugi naslov na turnirjih serije challenger je osvojil z zmago v finalu nad Italijanom Andreo Arnaboldijem s 6:2 in 6:1.

26-letni Lestienne, ki je 2016 osvojil turnir enakega ranga v Ostravi, je za zmago prejel 9.200 evrov in 80 točk, ki ga bodo na novi lestvici ATP približale njegovi dosedanji najvišji uvrstitvi – 169. mestu.

Challenger v Portorožu, ki se najverjetneje poslavlja in v prihodnjih letih mesto prepušča turnirju serije WTA, pa bo v lepem spominu ostal tudi štiri leta starejšemu Italijanu Arnaboldiju, ki se je po osemnajstih polfinalih na challengerjih prvič v karieri prebil v boj za naslov. Slovensko obalo bo zapustil s 5.400 evri.

Francoz pred dvema letoma vpleten v stavniški škandal
Lestienne je najnižje uvrščeni zmagovalec Portoroža. Pred turnirjem je bil na 224. mestu, njegov tekmec v finalu pa na 203. V prejšnjih petih izvedbah so trikrat slavili prvi nosilci, med njimi tudi Grega Žemlja in Blaž Kavčič, vselej doslej pa igralci, ki so bili uvrščeni med prvih 150 na svetu.

Lestienne, ki je v teniškem svetu znan tudi po stavniškem škandalu, zaradi katerega je bil 2016 kaznovan s sedemmesečno prepovedjo nastopanja na turnirjih in 10.000 dolarji kazni, je naslov osvojil suvereno. V Portorožu je med drugimi izločil tudi prvega nosilca in branilca naslova Ukrajinca Sergeja Stahovskega in le njemu oddal en niz. Finale je dobil po uri in enajstih minutah.

Projekt Gibaj, mladina za brezplačno vadbo
Turnir Zavarovalnica Sava, ki je imel nagradni sklad 64.000 evrov, se je končal z dobrodelno noto. Teniška zveza Slovenije je v zadnjih mesecih s projektom Gibaj, mladina! zbrala več kot 14.000 evrov, ki jih bo prek Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje namenila otrokom od sedmega do enajstega leta za brezplačno fizično vadbo v novem šolskem letu.

Projekt bo tekel dalje z dražbo športnih rekvizitov izbranih športnikov – podpisanim slovenskim dresom Gorana Dragića, smučkama Jakova Faka z olimpijskih iger, hokejsko palico Anžeta Kopitarja in teniškim loparjem Rafaela Nadala, tako da bo brezplačnih fizičnih dejavnosti zagotovo deležnih več kot dosedanjih 54 otrok.

MEDNARODNI TURNIR SERIJE CHALLENGER

PORTOROŽ
(64.000 evrov, trda podlaga)

Finale:
LESTIENNE (FRA) - ARNABOLDI (ITA/8)
6:2, 6:1

To. G.
Prijavi napako
Komentarji
čak mal noris
# 11.08.2018 ob 22:10
Mizerija od organizacije, kvaliteta ni omembe vredna, o naših ne gre izgubljati besed, prav tako ne o teniški zvezi. To je dno od dna, vsi ostali "dogodki" ob turnirju pa; manjkali so le še Modrijani. Obup!
Govt Mule
# 11.08.2018 ob 23:06
Bravo Norris!! Boljse in bolj realno na kratko ne bi mogel povzeti vsega skupaj!
čak mal noris
# 12.08.2018 ob 07:23
@BepaJoseph

Verjetno delaš v slovenskem tenisu in dobro poznaš stanje na zvezi! Kar si napisal, je klasična apologeza, ki ne pove nič, poizkušaš pa preusmeriti krivdo na ljudi, ki pri tem "početju" nimajo nič, so pa tako ali drugače vpeti v naš tenis. Tenis se igra povsod po Evropi in zelo dobro uspeva praktično povsod, le pri nas ne. Kdo je torej tisti, ki ustvarja problem; ljudje iz zveze, ki so za svoje "ne-početje" xy-krat preplačani, ali mi, ki bi po tvoji "logiki", morali zavihati rokave in kot prostovoljci, poprijeti za delo? Verjetno bi bilo takoj vse ok, čeprav bi vodstveni kader ostal isti? Seveda, kako, da ne!
Sreča za vse nas, ki nam ni vseeno je, da se bo ta "garnitura" poslovila. Kaj bo za njo ostalo, pa rajši niti ne pomislim. Rezultati pa so že vidni, žal.
Bi pa prostovoljci rešili stvar, to je pa 100% res!!! Ob pomoči kakih tabornikov, gasilskega društva Podčetrtek in plahmuz'ke iz Male Ligojne.
TBN123
# 16.08.2018 ob 00:23
Hhahahhhahaha kakšn Fonzi neki. Koliko modelov obstaja še poleg njega. Meni je najljubši Krule.
a-rod
# 13.08.2018 ob 22:08
Fonzl bo naslednga fedex sproduceru ja
gospod iskreni
# 13.08.2018 ob 15:18
130 jurjev je dala Sava, 70 so porabili za sklad, ostalo so zapili za Vipovce. Tribune na vipu prazne, vsi so se zastonj mastili v loži. Katastrofa od organizacije. Sedaj bodo kao ženski masters organiziral, sam če ne vlagaš nič ne dobiš
BepaJoseph
# 12.08.2018 ob 08:02
Dragi Noris,
Ne delam v teniški organizaciji, razmere pa precej dobro poznam zaradi sina tekmovalca. Razmere so odraz slovenskega standarda in miselnosti, da z lepimi uspehi v športih,ki v svetovnem merilu (množičnost in ekonomski učinek) ne pomenijo kaj dosti, v resnici konkuriramo. Pri tenisu se to neha, ker je potrebno precej več sredstev , znanja in množičnosti. Ne hvalim vodstva TZS- nasprotno-menim, da bi lahko v vseh teh letih in možnostih za pridobivanje evropskih sredstev, poskrbeli vsaj za nacionalni teniški center. Ta,ki ga bo na rezervirani lokaciji sedaj zgradil MOL, bo verjetno deloval pod vplivom lobijev, ker se TZS ni vsa leta dogovorila, kaj bi bilo potrebno. In zaradi tega in nesposobnosti organov zveze, da karkoli spremenijo na tekmovalnem nivoju (ker na koncu štejejo samo rezultati tekmovalcev...), bi moralo celotno vodstvo TZS odleteti...
Glede turnirja v Portorožu: turnir ne deluje pod vodstvom TZS. Da se približuje kmečki veselici je pa odraz miselnosti organizatorja, ki skuša tja privleči nezainteresirano publiko, da bo z kvazi obiskom upravičil prejeta sredstva od sponzorjev.
Če želimo pomagati, da bi največji turnir pri nas obstal, pišimo predloge in ideje organizatorju , ter mu pomagajmo s predlogi, ali pa se vključimo v organizacijo. Pot se prične s prvim korakom... Dopisovanje na forumih pa čisto sigurno ne bo prineslo sprememb ne na TZS, ne pri organizatorjih turnirja...
krecco
# 12.08.2018 ob 07:09
BepaJoseph zakaj? Teniska zveza in organizatorji tega tudi ne delata prostovoljno. Verjetno glavni akterji zasluzijo vec kot igralci.
taubi
# 12.08.2018 ob 07:03
V nekaterih državah tak sklad nekaj malega nad povprečno plačo.
čak mal noris
# 12.08.2018 ob 11:43
BepaJoseph

V tenisu sem prisoten cca. 35 let. Razmere si objektivno opisal, to, kar pa sem tu gor napisal, sem ( SMO ) povedal VSEM, ki so iz tega turnirja in moškega tenisa nasplošno, naredili pravo skropucalo. Ko bodo na TZS glave "padle", bo šele vidno, kaj so za seboj pustili - govorim o financah, ostalo je že žal "na pladnju".
Za tvojega sina pa upam, da trenira pri Fonziju na Ljubljani. Morda je še edini, ki ima tenis iskreno rad in mu ni vseeno. Sam žal "v stroki" ( če se nas vse skupaj v SLO sploh lahko tako poimenuje ), ne delam več. Pa bi, vendar ne z temi cigani.
BepaJoseph
# 12.08.2018 ob 06:54
Predlagam, da se vključita v organizacijo in pripomoreta k dvigu kvalitete organizacije. Verjetno so prostovoljci zaželeni...
Kazalo