Kristjan Čujec je dosegel zadetka za 3:3 in 5:3. Foto: Drago Perko
Kristjan Čujec je dosegel zadetka za 3:3 in 5:3. Foto: Drago Perko
Slovenska reprezentanca v futsalu
Slovenija je nad Turčijo dosegla pomembno zmago. Foto: Drago Perko

Na igrišče je pritekla pričakovana začetna postava Slovenije. V vrata je stopil Damir Puškar, v polju pa so zaigrali Kristjan Čujec, Rok Mordej, Igor Osredkar in Gašper Vrhovec. Turška mreža se je prvič zatresla v 10. minuti. Po podaji Mordeja je zadel Osredkar. V naslednji minuti je bilo že 2:0, med strelce se je vpisal Melink.
Turkov to ni zmedlo, do konca polčasa sta bila uspešna Keskin in Erdal. V prvem delu so gostitelji dvakrat stresli še okvir vrat, na drugi strani se je to zgodilo tudi Osredkarju.
Melink in Čujec zadela po dvakrat
Drugi polčas se je začel po željah gostiteljev, ki so v 22. minuti po zadetku Koseogluja povedli s 3:2. Slovenija je nato strnila svoje vrste in na krilih Čujca (zadel je v 25. in 35. minuti) in Melinka (dosegel je svoj 30. reprezentančni zadetek) zrežirala preobrat za končnih 5:3.
Slovence v četrtek ob 18.30 čaka obračun z Ukrajinci, v soboto pa se bodo pomerili z Anglijo. Na prvenstvo se neposredno uvrsti le zmagovalec skupine, medtem ko gre drugouvrščeni v dodatne kvalifikacije.
Andrej Dobovičnik, selektor Slovenije: "Tekma je bila zelo zanimiva, večji del srečanja pa se je igralo na polovici tekmeca. Ustvarili smo si številne priložnosti, žal mi je, da nismo dosegli več zadetkov. Pomembno pa je, da smo na varno pripeljali tri točke proti reprezentanci, ki ima slabši rating kot mi. Vesel sem, da smo mirno zadržali vodstvo, ki smo ga imeli v drugem polčasu. Fantje so dokazali, da so se sposobni vrniti tudi po zaostanku."
1. krog:
SLOVENIJA - TURČIJA
5:3 (2:2)
Osredkar 10., Melink 11., 26., Čujec 25., 35.; Keskin 14., Erdal 20., Koseoglu 22.
UKRAJINA - ANGLIJA
7:0 (3:0)

2. krog, četrtek ob 18.30:
SLOVENIJA - UKRAJINA

3. krog, sobota ob 17.30:
SLOVENIJA - ANGLIJA