Nasri in Guardiola kot pes in mačka? Samir Nasri, ki je pred nekaj tedni na priprave Manchester Cityja prišel v nenavadni majici, do preklica ne sme trenirati z ekipo, ker ima preveč kilogramov. Foto: Twitter Manchester City
Nasri in Guardiola kot pes in mačka? Samir Nasri, ki je pred nekaj tedni na priprave Manchester Cityja prišel v nenavadni majici, do preklica ne sme trenirati z ekipo, ker ima preveč kilogramov. Foto: Twitter Manchester City
Jürgen Klopp
Trener Liverpoola Jürgen Klopp (na fotografiji v pogovoru s trenerjem Chelseaja Antoniom Contejem) je domov poslal Mamadouja Sakhoja. Foto: Reuters

Španski strokovnjak, ki se je po lanski sezoni iz Bayerna preselil k Manchester Cityju, zahteva, da morajo biti igralci odlično telesno pripravljeni, sicer ne bodo smeli niti trenirati. Prepovedal je tudi hitro prehrano. Veljati mora torej stroga disciplina, da bodo igralci na novo sezono čim bolje pripravljeni.

Samir Nasri se z dopusta očitno ni vrnil v najboljši formi in 29-letni francoski nogometaš je postal prva žrtev stroge Guardiolove politike. Vezist, ki ga letos ni bilo v francoski reprezentanci za evropsko prvenstvo, mora zato na dieto in h kondicijskemu trenerju.

Manchester City je v Šendženu igral prijateljsko tekmo z dortmundsko Borussio. Po rednem delu je bilo 1:1 (Pulišić 90.; Aguero 79.), po izvajanju 11-m pa je bil boljši City s 6:5. Chelsea je v Kaliforniji z 1:0 ugnal Liverpool, zadel je Gary Cahill. V Chicagu je AC Milan po 11-metrovkah (redni del se je končal s 3:3) s 5:3 premagal Bayern.


Novico je razkril Gael Clichy, ki popolnoma podpira Guardiolo: "Trenerji pogosto govorijo, kako je pomembno, da si zdrav. Za Guardiolo velja, da ne boš treniral z ekipo, če imaš preveč kilogramov. Treba je vedeti, da ne moreš igrati nogometa, če si deset kilogramov pretežak, saj se boš poškodoval. To je pomembno. Prepovedal je tudi nekatere sokove in seveda pico ter vso hitro prehrano."

Tudi Klopp brez milosti
Težave z disciplino svojih varovancev ima tudi trener Liverpoola Jürgen Klopp. Branilec Mamadou Sakho je moral zaradi zamujanja in neprimernega vedenja (Kloppa je prekinil, ko je nemški strokovnjak dajal intervju za klubsko televizijo, s čimer je Sakho poskušal izpasti smešen, kar mu ni uspelo) celo zapustiti trening kamp v Kaliforniji. O morebitnih nadaljnjih ukrepih se bo Klopp odločil, potem ko se bo ekipa v torek vrnila iz ZDA in se bo pogovoril s 26-letnim Sakhojem.