Ivajlo Petev je bil zelo razočaran nad igro svojih izbrancev na derbiju. Foto: EPA
Ivajlo Petev je bil zelo razočaran nad igro svojih izbrancev na derbiju. Foto: EPA

Do konca je še sedem krogov, 27. maja pa Rijeka gostuje v zadnjem krogu v Zagrebu. Pred 15.000 gledalci so v 29. minuti povedli Splitčani. Marko Futacs je z glavo zaposlil Anteja Ercega, Dominik Livaković je prvi strel odbil, a je Erceg nato iz bližine zatresel mrežo.

Dinamo je bil najbližje izenačenju devet minut pred odmorom, ko je El Arbi Soudani stresel prečko z volejem. V drugem polčasu je Dinamo silovito pritisnil, napadi so se vrstili. Vratar Hajduka Dante Stipica je postal veliki junak. V 66. minuti je s parado odbil strel Soudanjija, četrt ure pred koncem pa je zaustavil še poskus Anteja Čorića.

V zadnji minuti so bili vsi igralci gostiteljev v napadu, Zvonimir Kožulj je ušel po desni strani in pred vrati našel Futacsa, ki je s petih metrov zapečatil usodo Dinama.

Petev: Ena izmed najslabših tekem, odkar vodim Dinamo
"Opravičujem se navijačem, ki so bili z nami od prve minute. Sram me je zaradi te predstave. To je bila ena izmed najslabših tekem, odkar vodim Dinamo. Moji varovanci so se na igrišču obnašali neverjetno, izgubljali so žoge, bili smo brez samozavesti in nismo si zaslužili zmage," je bil razočaran trener Dinama Ivajlo Petev.

Rijeka remizirala v Pulju
Na večerni tekmi je Rijeka povedla v 39. minuti z golom Alexandra Gorgona. Po kotu je pred vrati žogo podaljšal Roman Bezjak, Avstrijec pa je zadel iz bližine z glavo. Stranski sodnik je najprej pokazal nedovoljeni položaj, nato pa si je premislil in zadetek je veljal. Gostitelji so izenačili v 57. minuti, ko je Gorgon igral z roko v kazenskem prostoru. Natančen je bil Šime Gržan. Do konca tekme v Pulju je Rijeka zapravila še nekaj velikih priložnosti.

29. krog:
DINAMO ZAGREB - HAJDUK SPLIT 0:2 (0:1)
Erceg 29., Futacs 90.
Stojanović (Dinamo) je sedel na klopi.

ISTRA 1961 - RIJEKA 1:1 (0:1)
Gržan 57./11-m; Gorgon 39.
Bezjak je igral do 65. minute, Črnic (oba Rijeka) je bil na klopi.

Lestvica: Rijeka 73, Dinamo Zagreb 68, Osijek 56, Hajduk 53, Istra 33, Slaven Belupo 31, Lokomotiva 29, Inter Zaprešić 24, RNK Split 16, Cibalia 12.