Videosodnika so uporabili tudi na ponedeljkovi tekmi med Nemčijo in Avstralijo (3:2). Drugi gol Avstralcev je sodnik priznal, kljub  domnevnemu igranju z roko. Glej video spodaj. Foto: Reuters
Videosodnika so uporabili tudi na ponedeljkovi tekmi med Nemčijo in Avstralijo (3:2). Drugi gol Avstralcev je sodnik priznal, kljub domnevnemu igranju z roko. Glej video spodaj. Foto: Reuters
Goretzka zadel za 3:1, Jurić postavil končni izid

prvenstvu v Rusiji.

Sodniki so se k pomoči videotehnologije na turnirju v Rusiji zatekli petkrat na štirih tekmah. "Videli smo, kako je pomagala k pravilnim odločitvam sodnikov. Zelo sem zadovoljen z videotehnologije. To, na kar so navijači čakali toliko let, se zdaj dogaja, ta turnir postavlja mejnike. Uporaba videa na Pokalu konfederacij nam bo tudi pokazala morebitne pomanjkljivosti, ki jih lahko v nadaljevanju odpravimo," je povedal Infantino.

Pod okriljem Fife so videotehnologijo prvič uporabili na svetovnem klubskem prvenstvu decembra na Japonskem. Infantino je aprila napovedal, da bodo tehnologijo v primeru pozitivnih učinkov uporabili na svetovnem prvenstvu 2018 v Rusiji. Mednarodni odbor za nogometna pravila, ki odloča o novih pravilih, je videotehnologijo že potrdil in sprejel ter dovolil v uporabo že od marca naprej. Video lahko poslej pomaga pri sodniških odločitvah v primeru dosojenega gola ali enajstmetrovke, neposrednega rdečega kartona ali kadar ni jasna identiteta igralca v akciji.

Največkrat so jo uporabili na nedeljski tekmi med Portugalsko in Mehiko, ki jim je pomagala razčistiti tri situacije.

Vse glasnejši so tudi kritiki. Mnogi so mnenja, da bo tekma prevečkrat prekinjena, saj bodo igralci zahtevali pregled videoposnetka za vsako malenkost. Kakor koli, le vprašanje časa je, kdaj bo videosodnik nepogrešljiv člen vsake nogometne tekme.

Goretzka zadel za 3:1, Jurić postavil končni izid