Benjamin Raich in Marlies Schild sta postala mož in žena. Foto: EPA
Benjamin Raich in Marlies Schild sta postala mož in žena. Foto: EPA

"Avstrijska smučarska zveza in celotno avstrijsko smučanje želi srečnima mladoporočencema vse dobro na njuni skupni poti in jima ob tej slovesni priložnosti od srca čestita," so pri avstrijski zvezi zapisali v izjavi za javnost, hkrati pa dodali, da zvezdnika belega cirkusa nekaj časa ne bosta na voljo za intervjuje.

Kje je civilni obred potekal, niso razkrili, se je pa poročne slovesnosti udeležil le najožji krog Salzburžanke in Tirolca.

Uspešna kariera mladoporočencev
33-letna Schildova, najuspešnejša slalomistka vseh časov, je smuči postavila v kot pred začetkom lanske sezone. "Prišel je čas, ko se cilji, sanje in prioritete spremenijo. Napočil je čas za novo pot v mojem življenju," je takrat povedala Schildova, ki je na slalomih za svetovni pokal dosegla rekordnih 35 zmag, eno več od prve zasledovalke Vreni Schneider.

Schildova je osvojila štiri slalomske globuse, temu pa dodala še mali kristalni globus v kombinaciji. Na svetovnih prvenstvih je slavila dvakrat ter bila še trikrat srebrna in dvakrat bronasta. Na olimpijskih igrah je osvojila tri srebrne in eno bronasto kolajno. Izmuznil se ji je le naslov olimpijske prvakinje.

37-letni Reich pa odločitve o svoji prihodnosti v belem cirkusu še ni sprejel. Do zdaj pa je nanizal štiri olimpijske in deset medalj na svetovnih prvenstvih, zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala in 36 zmag na posameznih tekmah.