Kdo bo naslednik Safeta Sušića? Foto: MMC/Sandi Fišer
Kdo bo naslednik Safeta Sušića? Foto: MMC/Sandi Fišer

Med prispelimi kandidaturami so tudi tiste od Italijana Giovannija Trapattonija, Nemcev Felixa Magatha in Lotharja Matthäusa, Belgijca Enza Schifa in Hrvata Igorja Štimca.

Kot je objavil največji portal v BiH-u, Klix, je bil med 13-erico še en Hrvat Robert Prosinečki, ki pa se je medtem dogovoril z azerbajdžansko zvezo. Prijavili so se tudi srbski strokovnjak Milovan Rajevac, Dragan Okuka, iz BiH-a pa se za službo zanimajo Faruk Hadžibegić, Mehmed Baždarević, Amar Osim, Blaž Slišković in Šener Bajramović.

Večina medijev in tudi javnost v BiH-u si za selektorja želi Vahida Halilhodžića, ki pa se do zdaj ni prijavil za selektorja, čeprav so na nacionalni zvezi poudarili, da bodo z njim govorili do konca tedna.

Sušiću je vodstvo zveze prejšnji ponedeljek dalo odpoved po porazu v Izraelu v kvalifikacijah za Euro 2016. Izbrana vrsta BiH-a je v težkem položaju, saj je predzadnja v skupini B.
Namesto Advocaata Ćurćić
Izvršni odbor srbske nogometne zveze je za novega selektorja imenoval Radovana Ćurćića, dozdajšnjega selektorja mlade reprezentance. Ćurćić, ki je v sezoni 1995/96 odigral eno tekmo v slovenski ligi za Gorico, bo na klopi zamenjal Nizozemca Dicka Advocaata. Ta je odstopil s položaja po nedavnem porazu proti Danski (1:3). Ćurčić se je dogovoril za sodelovanje do konca kvalifikacij za SP 2018.