Matej Mohorič se je lani veselil naslova svetovnega prvaka med mlajšimi člani. Foto: EPA
Matej Mohorič se je lani veselil naslova svetovnega prvaka med mlajšimi člani. Foto: EPA

Mohorič, svetovni prvak med mlajšimi člani, bo tako tudi v sezoni 2015 ostal v italijanski ekipi, ki se ji obeta nekaj sprememb in sodelovanje z Garminom. "Mislim, da je vse jasno. Imel sem pogodbo s Cannondalom in ostajam z ekipo tudi v letu 2015. Ponudili so mi novo pogodbo, ki sem jo podpisal," je povedal 19-letni Mohorič.

V ekipi naj bi imela pogodbi za naslednjo sezono za zdaj le Mohorič in Davide Formolo, medtem ko se Moreno Moser, Alan Marangoni, Kristijan Koren in Davide Villella še niso odločili, kako naprej.

Polanc drugi v seštevku gorskih ciljev
Avstralec Simon Gerrans (Orica) je postal prvi kolesar, ki je v istem letu osvojil zmago na obeh kanadskih enodnevnih kolesarskih dirkah, po veliki nagradi Quebeca je namreč dobil še veliko nagrado Montreala. Jan Polanc (Lampre-Merida) je dirko končal drugi v seštevku gorskih ciljev.

Gerrans je bil najhitrejši po 17 krogih, vsak od krogov je bil dolg 12,1 kilometra, po ulicah Montreala v skupni dolžini 205,7 km. Že v soboto je bil najhitrejši na enodnevni dirki okoli Quebeca, na kateri je zmagal že leta 2012. Obe preizkušnji sodita na koledar svetovne serije.

Kolesarska karavana je vsakič prečkala tudi kraljevo goro Mont Royal in prav na tem delu poti se je izkazal 22-letni Kranjčan Polanc, ki je bil na treh vzponih na tej gori v ospredju, šestkrat pa je prepeljal prvi. Na koncu je z osvojenimi 26 točkami v seštevku gorskih ciljev osvojil drugo mesto, seštevek pa je dobil Belgijec Louis Vervaeke (Lotto-Belisol).