Na 17 tekmah sezone je Jan Muršak kot 2. center vodilnega CSKA-ja prispeval 4 gole in 11 podaj, z ratingom +12 pa je tretji v celotnem KHL-u. Foto: Twitter/@hccska
Na 17 tekmah sezone je Jan Muršak kot 2. center vodilnega CSKA-ja prispeval 4 gole in 11 podaj, z ratingom +12 pa je tretji v celotnem KHL-u. Foto: Twitter/@hccska
Gašper Krošelj (Medveščak Zagreb)
Gašper Krošelj je z zadnjimi odličnimi vratarskimi predstavami dvignil odstotek obramb v KHL-u na 92,5, na 9 tekmah pa je v povprečju prejel 2,18 gola. Foto: Twitter/@KHL_MedvescakZG
Robert Sabolič
Robert Sabolič ima s Sparto še najlepše možnosti za napredovanje v CHL-u, a je Zürich ob zaostanku z 2:3 vseeno favorit. Foto: EPA

Rdeča armada izpolnjuje pričakovanja se utrjuje na 1. mestu najmočnejše hokejske lige v Evropi. CSKA je pred tednom dni ugnal takrat vodilni klub Vzhoda Avangard z 2:0, sledil je uspeh nad Barysom Astano v podaljšku (*4:3), v nedeljo pa so dobili še derbi za vrh Zahoda pri Jokeritu. V Helsinkih je bilo 3:1, Muršak pa je podal za končni izid, predvsem pa je odigral celotno tekmo, potem ko je na tekmi s Kazahstanci po golu za 3:3 v 25. minuti prejel udarec in ni dokončal tekme.

Slovan izgubil vse štiri domače tekme
V nedeljo se je med strelce za Slovana vpisal Rok Tičar, in to z izjemnim strelom, ko se je po podaji Žige Jegliča pri ogradi nenadoma obrnil in presenetil pokritega vratarja Metalurga Magnitogorska. Tiki je s tem izenačil na 2:2, a to ni preprečilo visoke zmage Magnitke s 5:2. Slovan je tako izgubil prav vse štiri domače tekme in padel na 12. mesto Zahodne konference.

Krošelj trenutno prvi vratar medvedov
Veliko bolje gre Medveščaku, pri čemer je imel levji delež zaslug za niz 6 zmag slovenski vratar Gašper Krošelj. Na štirih tekmah je ob zmagah prejel le po en gol in več kot upravičil zaupanje trenerja Gordieja Dwyerja. Zmagoviti niz medvedov se je sklenil v nedeljo proti Salavat Julajevu (2:3), ob razmerju strelov 14:30 za Baškirce pa tudi Krošelj ni mogel preprečiti poraza. Zagrebčani kot 6. moštvo Zahoda odhajajo na turnejo, prvi vratar Danny Taylor je še vedno poškodovan, tako da bo večino bremena v vratih padlo na Krošlja.

Urbas zabija za vodilni klub Allsvenskan
Med preostalimi hokejskimi reprezentanti je vroč Jan Urbas, ki igra za vodilno moštvo 2. švedske lige Västerås. V preteklem tednu je prispeval dva gola, po 9 tekmah sezone Allsvenskan pa je pri treh golih in štirih podajah. Nov gol je dosegel tudi ostrostrelec Robert Sabolič (5+1/8 tekmah), a to ni pomagalo Sparti, ki je po treh zaporednih porazih padla z vrha na 5. mesto.

Od trojice risov preživel le Sabolič
Ravno Sabolič je kot edini od trojice Slovencev s prednostjo šel v povratne tekme 1/16-finala hokejske lige prvakov. Sparta je v Zürichu ubranilo prednost 3:2 in je s 3:0 izločila favorizirane švicarske leve. "Sabla" je prispeval podajo za drugi gol Pražanov.

Težje delo je imel vratar Luka Gračnarja, ki je v Eblu sicer močno dvignil formo in začel braniti kot lani. Salzburg je izgubil tudi drugo tekmo s presenečenjem CHL-a Stormahamarjem, v Hamarju na Norveškem je bilo tokrat 3:2 za zmaje, Gračnar pa je ubranil 24 strelov. Tretji ris v izločilnih bojih lige prvakov je bil branilec Klemen Pretnar, ki je Vienno Capitals proti češkem prvaku Litvinovu izpadel šele v podaljšku. Dunajčani so namreč v gosteh nadoknadili zaostanek s prve tekme, ko so klonili s 3:4, usodni gol pa so prejeli vsega 15 sekund pred iztekom podaljška.

Krošelj pri 2:2 ustavil dva zaporedna strela Milovzorova

Murškov gol za 3:2 proti Barysu

Tičarjev gol iz obrata proti "Magnitki"