Nogometaši Newcastle Uniteda trenutno zasedajo 11. mesto v Premier ligi. Foto: Reuters
Nogometaši Newcastle Uniteda trenutno zasedajo 11. mesto v Premier ligi. Foto: Reuters

Njena finančna družba PCP Capital Partners je lastniku Newcastla Miku Ashleyju za odkup lastniškega deleža omenjenega kluba ponudila 300 milijonov funtov (338 milijonov evrov). Zasedba iz Newcastla za zdaj še ni komentirala poročanja številnih britanskih medijev, ki so zapisali, da je finančna družba PCP Capital Partners že nekaj časa v stikih z vodstvom severovzhodnega angleškega kluba.

Prvi mož Newcastla, angleški milijarder Ashley, ki je tudi lastnik in ustanovitelj podjetja Sports Direct, je že oktobra napovedal možnost, da bo prodal klub, ki ga je kupil pred desetimi leti za 134,4 milijona funtov (197,5 milijona evrov). Newcastle pod Ashleyjevim vodstvom ni posegel po zvezdah, v njegovem obdobju je celo dvakrat izpadel iz elitnega angleškega ligaškega tekmovanja.

Britanski mediji so Amando Staveley opazili na oktobrski tekmi Newcastla z Liverpoolom, ki se je na stadionu St. James Park končala z neodločenim izidom 1:1, hkrati pa poudarili njeno pomembno posredniško vlogo iz leta 2008, ko je šejk Mansour bin Zayed Al Nahyan kupil Manchester City za 210 milijonov funtov (262 milijonov evrov).