Žiga Pance ostaja v Ligi Ebel. Foto: www.alesfevzer.com
Žiga Pance ostaja v Ligi Ebel. Foto: www.alesfevzer.com
Miha Štebih
Miha Štebih se bo preizkusil v Ligi Ebel. Foto: www.alesfevzer.com

ga Pance bo tudi v naslednji sezoni igral v Ligi Ebel. Okrepil bo Dornbirn, potem ko ni podaljšal sodelovanja s Celovčani.

Dornbirn bo za odličnega napadalca že peti klub v razširjenem avstrijskem prvenstvu. Kariero je začel pri Olimpiji, nato pa je igral za Bolzano, Beljak in KAC. V Ligi Ebel je zbral že 510 nastopov, zbral je 306 točk (142 golov in 164 podaj).

Leta 2014 je z Bolzanom osvojil naslov, potem ko je na odločilni tekmi v Salzburgu dosegel gol v podaljšku. V pretekli sezoni je s Celovčani prišel do finala, kjer pa je bil boljši Dunaj s 4:0 v zmagah.
Štebih okrepil Beljak
Slovenski reprezentant Miha Štebih je podpisal pogodbo z Beljakom. 25-letni Mariborčan bo prvič zaigral v Ligi Ebel, nazadnje je bil član češkega drugoligaškega kluba Frydek-Mistek.

1,90 metra visok in 91 kilogramov težki branilec je prvič za slovensko reprezentanco zaigral na svetovnem prvenstvu leta 2014. Sezono 2016/17 je začel pri praški Slaviji, nadaljeval pa pri ekipi Frydek-Mistek, skupno je na 199 tekmah dosegel 17 golov in 41 podaj.

Za Beljak igra tudi Miha Verlič. V pretekli sezoni orli niso izpolnili pričakovanj, saj so zasedli šele 10. mesto in se niso prebili v končnico Lige Ebel. Trener Greg Holst ima letos na voljo močnejšo zasedbo, ki bo novo sezono začela 8. septembra proti zagrebškemu Medveščaku.