Ne spreglejte
(2)
Izidor Penko
Izidor Penko (levo) na zmagovalnem odru. Foto: Kolesarska zveza Slovenije

Dodaj v

Penko evropski podprvak med mlajšimi člani

Zlato v Italijo, bron v Avstrijo
13. julij 2018 ob 17:17
Brno - MMC RTV SLO, STA

Slovenski kolesar Izidor Penko je na evropskem prvenstvu v Brnu na Češkem osvojil drugo mesto v vožnji na čas med mlajšimi člani.

Na 24 kilometrov dolgi trasi je Penka premagal le Italijan Edoardo Affini, ki je bil hitrejši za 25,7 sekunde. Bronast je bil Avstrijec Markus Wildauer, zaostal je 31,7 sekunde. Drugi Slovenec Tadej Pogačar je bil 16., za Affinijem je zaostal 1:35,9 minute.

Medalje ni pričakoval
"Rezultata nisem pričakoval. Kronometer je bil težek, ampak na takšnih se po navadi dobro peljem. A res nisem pričakoval takega rezultata glede na svojo formo. Izgleda, da sem se dobro spočil,"
je povedal Penko, ki je nedavno na sredozemskih igrah v Tarragoni osvojil bron. Tudi takrat je bil najboljši Affini. "Res je, že takrat sem pokazal, da sem na pravi poti. Je pa bila tam bistveno slabša konkurenca. Mediteranske igre so bile nekakšna generalka, avdicija za EP," je nadaljeval Penko.

Njegov naslednji cilj bo septembrski SP, kjer bo prav tako stavil na vožnjo na čas. "SP je bil od začetka leta prioriteta, ves čas smo govorili o tem, le na glas ne," je priznal Penko.

Doslej sta pred Penkom medalje na EP-ju v vožnji na čas osvojila Janez Brajkovič in Jure Zrimšek. Oba sta prikolesarila do srebra in brona. Slovenija je na prvenstvih stare celine po zaslugi Penka zdaj pri 11 medaljah.

A. V.
Prijavi napako
Komentarji
kojot9
# 13.07.2018 ob 20:59
Bravo, se že kujejo novi asi, ni se bati za prihodnost.
imker
# 13.07.2018 ob 20:42
Bravo.
Kazalo