Ne spreglejte
(3)
Damjan Bohar
26-letni vezist Damjan Bohar se podaja v Zaglebio Lubin, ki je lani v poljskem prvenstvu osvojila 7. mesto. Foto: www.alesfevzer.com

Dodaj v

Po petih letih Bohar zapušča Maribor in se seli na Poljsko

11. julij 2018 ob 09:48
Maribor - MMC RTV SLO

Dva dni pred začetkom evropske sezone je Ljudski vrt zapustil najboljši strelec Maribora v Ligi prvakov. Damjan Bohar se seli na Poljsko, kjer je z Zaglebio Lubin sklenil triletno pogodbo.

Damjan Bohar se je poslovil od dosedanjih soigralcev in vseh v klubu, po izpeljanem prestopu je za klubsko spletno stran dejal: "Lahko rečem le hvala za skupne trenutke in vse najboljše o vsem, kar smo preživeli skupaj. Bil je tudi kakšen manj prijeten trenutek, a so se z uspehi, ki jih je bilo več, izbrisali. Preživel sem pet čudovitih let v klubu, kjer sem se odlično počutil. Skušal sem biti vzoren profesionalec in bi se rad ob odhodu vsakemu posebej, od prvega do zadnjega v klubu, iskreno zahvalil. Prav tako navijačem, ki so prepoznali moj trud na vsaki tekmi in smo imeli ves čas odličen odnos."

Bohar se je uveljavil pri Muri, od koder je poleti 2013 prišel v Maribor. Skupno je za oba kluba v Prvi ligi odigral 198 tekem, pri čemer je dosegel 35 golov in prispeval šest podaj. Dvakrat je igral v skupinskem delu Lige prvakov, pri čemer je na 12 tekmah dosegel dva zadetka, s čimer je najuspešnejši strelec vijoličastih v elitnem evropskem tekmovanju.

To. G.
Prijavi napako
Komentarji
Kunguruj
# 11.07.2018 ob 10:16
Najprej se spomnim njegovega gola v Ljudskem vrtu za 1:1, ko smo lovili Celtic in ga kasneje tudi premagali ter se uvrstili v Ligo prvakov. Seveda sta tu še gola proti Schalkeju in lani proti Spartaku.
Čim več uspeha na Poljskem.
kokio
# 11.07.2018 ob 10:07
6 podaj na 200ih tekmah? Se mi nekam malo zdi.

Drugače pa srečno Bohi in hvala za vse lepe trenutke v vijoličnem dresu
RedChili
# 11.07.2018 ob 12:09
Srečno borec!
Kazalo