Pred Mariborčani je naporen teden, saj se bodo pomerili s Krko v pokalu, Luko Koper v prvenstvu in Sportingom v Ligi prvakov. Foto: BoBo
Pred Mariborčani je naporen teden, saj se bodo pomerili s Krko v pokalu, Luko Koper v prvenstvu in Sportingom v Ligi prvakov. Foto: BoBo
Maribor v Novem mestu do prednosti

Gostitelje je v 24. minuti v vodstvo popeljal Fuček, ki je z natančno izvedenim prostim strelom z dobrih 20 metrov premagal nemočnega vratarja Aljaža Cotmana. Novomeščani so si nato privoščili dve veliki napaki in zakrivili prekrška za najstrožji kazni.

Pri prekršku za drugo enajstmetrovko je bil izključen tudi domači vratar Miodrag Mitrović. Prvi strel z bele točke je izvedel Dare Vršič, drugega David Biton, a se izid na semaforju ni spremenil. Vršiču je strel ubranil Mitrović, Bitonu pa rezervni vratar Čretnik.

Vseeno so varovanci Anteja Šimundže izid do odmora poravnali. Po dobre pol ure igre je v polno zadel Jean-Philippe Mendy. Ta je izkoristil odličen Vršičev predložek v kazenski prostor s prostega strela in z glavo zadel za 1:1. Mariborčani so bili v nadaljevanju boljši nasprotnik, premoč pa so kronali v 65. minuti, ko je po Vršičevem predložku iz kota z roba kazenskega prostora zadel Aleš Mejač.

Povratna tekma bo 3. decembra. V polfinale, ki bo na sporedu aprila, so se že uvrstili Luka Koper, Celje in Domžale. Finale bo 20. maja.

Pokal Slovenije, četrtfinale, prva tekma:
KRKA - MARIBOR 1:2 (1:1)
300; Fuček 24.; Mendy 35., Mejač 65.
RK: Mitrović 30./Krka
Vršič je v 28. minuti zapravil 11-m, Biton (oba Maribor) pa v 30. minuti.

Krka: Mitrović, Rašić, Žižić (79./Buden), Ejup, Vučkić, Dežmar (32./Čretnik), Palić, Welbeck-Maseko, Fuček, Kastrevec (82./Kramar).

Maribor: Cotman, Mejač, Rajčević, Šuler, Viler, Sallalich (75./Bohar), Dervišević, Ndiaye, Vršič (90./Hotić), Mendy, Biton (70./Sirk).

Sodnik: Asmir Sagrkovič


Četrtfinale, povratne tekme:
Olimpija - DOMŽALE 1:3 (0:3) 1:0
LUKA KOPER - Gorica * 4:1 (3:1) 1:3
CELJE - Zavrč 2:1 (0:1) 3:2

* - po podaljšku

V krepkem tisku so izidi prvih tekem.

Maribor v Novem mestu do prednosti