Rajko Hrvat je letos osvojil medaljo na evropskem in svetovnem prvenstvu. Foto: VZS
Rajko Hrvat je letos osvojil medaljo na evropskem in svetovnem prvenstvu. Foto: VZS
Veslač Rajko Hrvat drugi na svetu

Slovenski veslač je v neolimpijski disciplini zaostal le za Novozelandcem Adamom Lingom, ki je bil hitrejši za 79 stotink sekunde. Bron je osvojil Srb Miloš Stanojević (+2,08).

Hrvat je začel slabše, saj je bil po 500 metrih šesti, po polovici proge pa še peti. 500 metrov pred ciljem se je prebil na tretje mesto, do cilja pa je prehitel še Stanojevića, ki je sicer vodil vse od začetka.

"Presrečen sem s srebrno medaljo, več se danes ni dalo. Tekma je bila borbena, zanimiva in upam, da nisem koga razočaral z drugim mestom. Startal sem malo preveč zadržano, na trenutke sem celo pomislil, da ne bom konkurenčen, ampak moja vztrajnost in velika želja sta botrovali tej borbi in prišel sem do srebrne medalje. V danem trenutku sem v finišu malo prepozno dal ritem za kaj več, ampak sem vesel tudi srebrne medalje," je v cilju razlagal slovenski junak.

"Po srebru na Bledu in bronu v Poznanu sem tu v Franciji dosegel srebrno medaljo in mislim, da je to lep uspeh in za mano dobra sezona. Na 1.000 metrih, kjer sem bil še peti, sem verjel v sebe in sem veliko delal na tem. V šali rečeno, je Novozelandec danes odnesel zlato, ker je bil z mano na treningu v Bohinju in je mogoče je tam tudi videl moje prednosti in slabosti. Seveda pa mu čestitam za zmago. Zase mislim, da sem dosegel res lep uspeh, ki tudi ni zadnji. Delali bomo še več in več, naslednja sezona je odločilna za poskus priti na olimpijske igre. S tem ciljem, ne samo meni, ampak celotni Sloveniji, veslaški zvezi in vsem veslačem, je to dobra popotnica," je še dodal Hrvat.

Veslač Rajko Hrvat drugi na svetu