Hokejisti Tampe so na vrata Rangersov sprožili 40 strelov. Foto: Reuters
Hokejisti Tampe so na vrata Rangersov sprožili 40 strelov. Foto: Reuters

zmago s 6:5 in vodstvo v seriji z 2:1.

Spet je blestel napad Lightningov Kučerov-Johnson-Palat, ki je prispeval štiri zadetke. Skupaj so v končnici zabili 25 od 47 golov. "Videl sem, da se je obramba pomaknila malce nazaj. Dali so mi prostor in poskusil sem s strelom. Vsak strel v podaljšku je dober strel," je po drugem zmagovitem golu v podaljšku v končnici povedal 21-letni Moskovčan.

Ondrej Palat je prispeval dva gola in podajo, Tyler Johnson pa 12. gol v končnici, s katerim se je utrdil na vrhu lestvice strelcev. "Navduševali so me že dolgo, zdaj navdušujejo ves svet. Lepo jih je gledati," je povedal domači trener Jon Cooper. Po gol in podajo sta dosegla tudi Steven Stamkos in Alex Killorn.

To je bila tekma preobratov. Rangersi so že po dobrih desetih minutah vodili z 2:0. Tampa je ob koncu prve tretjine izid znižala in v sedmih minutah druge tretjine zabila tri gole zapored. Rangersi so na začetku zadnje tretjine izničili dva gola zaostanka, a je Tampo šest minut pred koncem v vodstvo spet popeljal Palat. Podaljšek je 1:56 pred koncem rednega dela izsilil Dan Boyle.

Razmerje v strelih na gol je bilo 40:28 v korist Tampe.

Vzhod, finale, tretja tekma:
TAMPA BAY
- NY RANGERS
* 6:5 (1:2, 3:1, 1:2)
Stamkos 12., Palat 31., 55., Johnson 34., Killorn 38., Kučerov 64.; Brassard 2., Fast 10., 38., McDonagh 43., Boyle 59.
* - v podaljšku

Obrambe: Bishop 23; Lundqvist 34.