"Kralj Bale" odzvanja med navijači in španskimi mediji. Foto: Reuters
Lionel Messi je bil spet domala neviden. Foto: Reuters

Tako je v 85. minuti finala španskega pokala v Valencii padla Barcelona (2:1), tako je Real prišel do prve od treh potencialnih lovorik in tako je najdražji nogometaš sveta, ki je bil dolgo tarča kritik, deloma že poplačal gromozansko odškodnino, ob kateri se je zgražala športna javnost.

"Preprosto perfekten večer v izjemnem vzdušju. Moral sem šprintati okoli Bartre, ker me je porival in skušal blokirati. Ni mu uspelo. V Real sem prišel osvajat lovorik, to je ena izmed mnogih, ki jih bomo osvojili," je od sreče blestel 24-letni Valižan, ki je dosegel prvi zadetek na El Clasicih.

"Prva je naša, zdaj gremo po druge lovorike," je po prvem naslovu z Realom povedal trener Carlo Ancelotti. "Zmaga je popolnoma zaslužena. Bale je dal odločilen gol in je igral zelo dobro, toda za zmago nad Barcelono mora dobro igrati celotno moštvo. To smo tudi naredili," je še dodal Italijan, ki je z mislimi že v prihodnji sredi na polfinalni tekmi Lige prvakov z Bayernom.

Popolnoma drugačno razpoloženje je bilo seveda v taboru Barcelone, ki ji grozi, da bo ostala brez lovorike (če odštejemo španski superpokal) prvič v šestih letih. Španski pokal je bil samo vrh črnega tedna Kataloncev, ki so pred tem izpadli iz Lige prvakov in s sobotnim porazom proti Granadi najbrž tudi iz boja za naslov v prvenstvu.

"Napadali smo, šli smo po zmagoviti zadetek, a je to uspelo Realu. Sami smo si krivi, spet pa so odločale malenkosti," je bil razočaran kapetan Xavi. V tretjem zaporednem porazu je bil spet neviden Lionel Messi, ki so mu španski novinarji podelili najslabšo oceno med vsemi. Po zaključnem sodnikovem žvižgu ga je na zelenici tolažil tudi Cristiano Ronaldo, ki je zaradi poškodbe tekmo gledal s tribune.
Ancelottiju se je čuvanje Ronalda za spektakel v sredo na Santiago Bernabeuu izplačalo. Dobil pa je še bonus. Garetha Bala, ki bo zdaj sproščen jurišal na gol Bavarcev.

Bale junak finala kraljevega pokala
Bale junak finala kraljevega pokala