Serena Williams je slavila po izjemnem boju s Caroline Wozniacki. Foto: EPA
Serena Williams je slavila po izjemnem boju s Caroline Wozniacki. Foto: EPA
Katarina Srebotnik in Kveta Peschke
Katarina Srebotnik in Kveta Peschke sta bili blizu finalu. Foto: EPA

Serena, ki je izgubila prvi niz, se je v odločilnem tretjem vrnila po zaostanku s 5:4. Z izjemno točko je prišla do brejka in se nato v razburljivem tie-breaku prebila v finale. Dvoboj je trajal dve uri in 15 minut. Američanka je servirala 12 asov, Danka pa nobenega. Če bo Serena uspešna tudi v finalu, bi kot prva po Moniki Seleš in letu 1992 osvojila zaključni turnir WTA trikrat zapored.

Združenje teniških poklicnih igralk (WTA) je ob koncu finalnega turnirja sezone v Singapurju sporočilo, da načrtuje izvedbo lastnega ekipnega tekmovanja za igralke. Pod okriljem Mednarodne teniške zveze (ITF) poteka ekipni pokal Fed, ki pa ni pod okriljem WTA.

"Ves čas sem razmišljala, da če izgubim, grem domov, če pa zmagam, bom še naprej igrala pred toč izjemno publiko. Ko sem izgubila prva niz, sem slišala toliko ljudi za sabo, in samo zaradi tega mi je uspel preobrat. Caroline je odigrala odlično tekmo in imela sem zares težko delo. Težko mi je, kajti je zares izjemna oseba in neverjetna ter bi si zaslužila zmago na tem turnirju. Čestitke njej in hvala, da je igrala tako dobro, s čimer je bil ta dvoboj tako neverjeten," je po uspehu povedala številka ena ženskega tenisa.

Romunka Simone Halep je prepričljivo s 6:2 in 6:2 ugnala Poljakinjo Angieszko Radwansko. Halepova je Američani na zaključnem turnirju prizadejala edini poraz. Tedaj je Williamsovo zanesljivo premagala po vsega 65 minutah (6:2, 6:0). Romunka prvič nastopa na zadnjem mastersu sezone in že takoj se je prebila v finale.

SINGAPUR, (6.500.000 am. dolarjev, trda podlaga)

Polfinale:

HALEP (ROM/4) - RADWANSKA (POL/6)
6:2, 6:2

S. WILLIAMS (ZDA/1) - WOZNIACKI (DAN/8)
2:6, 6:3, 7:6 (6)


Katarina Srebotnik je skupaj s Kveto Peschke obstala v polfinalu turnirja dvojic. Slovensko-češko navezo sta s 4:6, 7:5 in 11:9 izločili Zimbabvijka Cara Black in Indijka Sania Mirza.

V finalu Singapurja S. Williams in Halepova
V finalu Singapurja S. Williams in Halepova