Sergio Scariolo je s Španijo že trikrat postal evropski prvak. Foto: EPA
Sergio Scariolo je s Španijo že trikrat postal evropski prvak. Foto: EPA

V četrtek, 28. junija, bodo Španci, tretja reprezentanca z zadnjega EuroBasketa, gostovali v Stožicah. Do zdaj so Scariolovi varovanci v skupini A dobili vse štiri tekme, novembra so v Burgosu Slovenijo ugnali z 92:84. Po gostovanju v Ljubljani bo Španija v Malagi gostila Belorusijo.

Slovenski selektor Rado Trifunović bo končni seznam košarkarjev za tekmi s Španijo in Črno goro predstavil v petek.

Prejšnji teden je izvrstni organizator igre Sergio Rodriguez dejal, da tokrat ne bo pomagal izbrani vrsti, ko je Scariolo objavil širši seznam, pa je Marca pisala, da naj bi septembra, ko se bo že oblikovala nova skupina s po najboljšimi tremi iz skupin A in B, želel za reprezentanco zaigrati tudi Pau Gasol.

Vsi NBA-jevci, z izjemo Juancha Hernangomeza iz Denverja, so manjkali že na širšem seznamu, Scariolo pa hkrati ne bo mogel računati na številne iz Evrolige, sodelovali bodo namreč le Alberto Diaz iz Unicaje Malage, Alberto Abalde iz Valencie in Realov mladenič Santiago Yusta.

Na seznamu so še Pablo Aguilar (Gran Canaria), Victor Arteaga (Estudiantes), Javier Beiran (Canarias), Dario Brizuela (Esutidantes), Quino Colom (Unics Kazan), Jaime Fernandez (Andorra), Oriol Pauli (Gran Canaria), Xavi Rabaseda (Gran Canaria), Sebas Saiz (Burgos), Rodrigo San Miguel (Canarias), Fran Vazquez (Canarias) in Edgar Vicedo (Estudiantes).

5. krog, četrtek, 28. junija:
SLOVENIJA – ŠPANIJA
ČRNA GORA – BELORUSIJA

6. krog, nedelja, 1. julija:
SLOVENIJA – ČRNA GORA
ŠPANIJA – BELORUSIJA

                                       
Lestvica:                              
ŠPANIJA                 4  4 0  +35  8 
SLOVENIJA               4  2 2  +16  6 
BELORUSIJA              4  1 3  -38  5 
-------------------------------------- 
ČRNA GORA               4  1 3  -13  5