Ne spreglejte
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.1 od 37 glasov Ocenite to novico!
Milan Mandarić in Ilija Stolica
Milan Mandarić je imenoval osmega trenerja, odkar je pred tremi leti postal predsednik Olimpije. Pred Ilijo Stolico so se na klopi zvrstili Marijan Pušnik, Marko Nikolić, Rodolfo Vanoli, Luka Elsner, še enkrat Pušnik, Safet Hadžić in Igor Biščan. Foto: BoBo
       Za mano je naporno in stresno obdobje. Po intenzivnem in dolgem delu smo vendarle našli, kar smo želeli. Srečali smo se z veliko kakovostnimi strokovnjaki iz Slovenije in tujine, na moje veliko zadovoljstvo pa smo izbrali Stolico. Z njim smo imeli tri pogovore, po mojih izkušnjah je prava oseba. Do zdaj pri iskanju trenerjev še nisem našel človeka, ki ima tako podobne poglede, kot jih imam jaz. Želi doseči vse, kar sem si jaz želel med preteklo sezono, česar Igor ni storil. Ilija želi graditi klub na osnovi mladih igralcev, želi igrati napadalno, predvsem pa želi možnost za igro ponuditi vsem, da se vzpostavi pozitivno vzdušje, ki ga Olimpija potrebuje. Z veliko trenerji sem se pogovarjal, a so se ustrašili pritiska. Ilija tega ne pozna, on pozna samo pozitiven pritisk. Imamo pravega človeka, ki bo imel v klubu podporo, upam pa, da jo bo imel tudi pri navijačih. Oni hočejo, da je Olimpija zdrava na igrišču in zunaj njega, da igra zmagovalni nogomet in tako bo. Jaz jim bom to tudi osebno povedal. Moramo biti skupaj, samo en človek ne more ničesar narediti.       
 Milan Mandarić
VIDEO
Novi trener Olimpije Ilij...

Dodaj v

Stolico prepričali visoke ambicije, Ilić in poštenost slovenske lige

Vojvodino zapustil zaradi vdora navijačev na trening
12. junij 2018 ob 19:01,
zadnji poseg: 12. junij 2018 ob 20:31
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

"Lahko rečem, da bomo igrali napadalen nogomet. Na vsaki tekmi bomo poskušali dominirati in poskrbeti za kar se da veliko zadovoljstva na naših tekmah," je ob prihodu v Ljubljano povedal novi trener nogometašev Olimpije Ilija Stolica.

39-letni Srb je bil po številnih zapletih v ponedeljek imenovan za naslednika Igorja Bišćana, potem ko je v vodo padel dogovor s Slavišo Stojanovićem in Hrvatom Igorjem Jovičevićem, ki sta bila že na pragu Stožic.

Državni in pokalni prvaki v sredo popoldne začenjajo priprave na novo sezono, prva prava tekma jih čaka že 10. ali 11. julija v prvem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov. "Čas za spoznavanje in pripravo bo kratek, na voljo imamo štiri tedne. Storili bomo vse, da se maksimalno pripravimo in da imamo hitro sestavljeno ogrodje moštva. Jasno mi je, da prihajam v klub z visokimi ambicijami in pričakovanji, kar je bilo odločilnega pomena pri odločitvi, da gremo skupaj v novo avanturo in zmage. Osvojena dvojna krona je fenomenalen uspeh. Mi moramo nadaljevati, kjer se je začelo, Olimpiji pa drugo leto zapored prinesti takšne uspehe in veselje kot v letošnji sezoni," je v pogovoru za klubsko televizijo dejal Stolica.

"Moj stil igre je uveljavljen"
Kot je dodal na uvodnem druženju z novinarji, bodo strateške odločitve v klubu vodstveni kadri sprejemali skupaj, o morebitnih okrepitvah pa še ni želel govoriti: "Ni pošteno govoriti o okrepitvah, če še ne poznam niti zdajšnje ekipe. Okrepitve pa bomo vsekakor iskali tudi upoštevajoč stil igre, ki ga želimo igrati."

Stolica dobro ve, da bo njegova naloga poleg doseganja najvišjih rezultatov tudi izboljšanje igre, ki naj bi postala bolj napadalna, poleg tega pa tudi uveljavljanje mladih nogometašev. To je po besedah predsednika Milana Mandarića manjkalo Biščanu, Stolica pa naj bi bil pravi človek, da to doseže.

"Vem, kakšne ambicije ima predsednik, sam imam enake, tako da v pogovorih ni bilo težav. Niti v enem trenutku nisem dvomil, da je to prava pot zame, verjamem pa, da tudi za Olimpijo. Moj stil igre je uveljavljen. Stremim k atraktivni, napadalni igri, moje ekipe imajo veliko posest žoge, po izgubi žoge jih odlikuje agresivna igra. Statistični podatki Evropske nogometne zveze so pokazali, da je bil v času mojega vodenja Voždovac na 12. mestu po posesti žoge in na 19. mestu po odvzemu žoge na tekmečevi polovici. Od te svoje ideje ne bom veliko odstopal, verjamem, da bodo v tej ideji uživali tudi gledalci. Seveda pa bo to odvisno tudi od tipa igralcev, ki jih bom imel na razpolago," je pojasnil Stolica.

Z Ilićem sodeloval že pri Partizanu
Olimpijo je že spoznal na februarskih pripravah v Turčiji, saj je z Vojvodino, ki jo je tedaj vodil, proti njej odigral prijateljsko tekmo in jo premagal s 3:2. Ko je prišlo do dogovora, pa si je s svojimi pomočniki že ogledal nekaj tekem preteklega slovenskega prvenstva. "Od trenutka, ko je Olimpija kontaktirala z mano, sem si vzel veliko časa, pogledal precej tekem in recimo, da sem seznanjen s kakovostjo moštva. Predsednik mi je pri tem veliko pomagal, zelo dragocene pa so bile tudi informacije Branka Ilića, s katerim sva sodelovala v Partizanu. On je bil tudi tisti, ki je veliko vplival na dejstvo, da sem sprejel ta izziv."

Srbskega trenerja fascinira poštenost slovenske lige, ki je na precej višji ravni kot v Srbiji. "To je bil najbrž celo moj glavni razlog, da sem prišel v Slovenijo. To, da lahko ena ekipa v zadnji minuti osvoji ali izgubi prvenstvo, je nekaj odličnega. Ljudje v nogometu so me takoj očarali, z načinom dela, poštenostjo, zagnanostjo."

Stolica je pred delom v strokovnem štabu Partizana, pri Voždovcu in Vojvodini, od katere se je poslovil po devetih tekmah zaradi vdora navijačev na trening, vodil srbsko reprezentanco do 16 in 17 let. V preteklih dneh se ga je omenjalo tudi kot zelo resnega kandidata, da sede na klop Partizana.

Znani tudi pomočniki
Trener iz Zemuna, ki je podpisal dveletno pogodbo, je v Ljubljano pripeljal tudi svoje dolgoletne pomočnike (to so Aleksander Linta in Goran Sretenović, kondicijski trener Duško Korać in trener vratarjev Milan Vesić), a zatrjuje, da bo poslušal vse dobronamerne nasvete. Kot je zatrdil, bo poskušal vzpostaviti stik tudi z Bišćanom, ki ga sicer osebno ne pozna.

"Srečala sva se v Turčiji. Imam visoko mnenje o njem, ekipi je vcepil red in disciplino. Zagotovo bom poskušal dobiti kakšen nasvet. To je v nogometu povsem normalno. O klubu mi je vse najboljše govoril tudi Marko Nikolić, ki mu je bilo zelo žal, da ga je moral zaradi neumnosti (primer Eleke, op. a.) zapustiti."

M. R.
Prijavi napako
Komentarji
IawIa
# 12.06.2018 ob 19:09
Imas mojo podporo, kot navijaca Olimpije. Upam, da bo podpora vecletna...
FranzFerdinand
# 12.06.2018 ob 20:29
Stremim k atraktivni, napadalni igri, moje ekipe imajo veliko posest žoge, po izgubi žoge jih odlikuje agresivna igra...
Na nak nacin je dosegel tudi zgodovinski uspeh: 8. mesto z Vojvodino? Zaradi atraktivne igre so najbrz tudi navijaci vdrli na trening...
GeorgeB
# 12.06.2018 ob 19:23
Dam mu tri tedne na klopi Olimpije. Če zdrži 5 tednov pa ga častim večerjo v Asu...
akcijaaa
# 12.06.2018 ob 19:35
Lol, še dobro prišel ni pa že laže. Poštenost slovenske lige in ambicije Olimpije sta nekje na nivoju samorogov in Nessie.
Stajerc
# 12.06.2018 ob 19:19
Ali, glede na videno, sploh katera od teh treh navedenih stvari v naslovu drži???
jackoneill
# 12.06.2018 ob 19:11
zdej pa samo se razprodamo celo ekipo, jo nadomestimo z dragulji iz u15 and then the sky is the limit!!
Bobrock
# 12.06.2018 ob 20:32
tole pa bo smeha mi je kar malo žal te naše Olimpije
miket
# 12.06.2018 ob 21:10
Samo Cimeta in Sejada naj Mandarič in Stolica postavita na realna tla pa bo mir. Še Biščan bi ostal, če ne bi ta dva srala. Vsaj to je dobro, da sedaj že vsi vemo, kakšna bedaka sta.
ala-persk
# 12.06.2018 ob 19:28
Pogledal je veliko tekem in je seznanjem z moštvom. Hem.. Koliko jih je sploh še ostalo? Brez veze je gledal.
Hardworker
# 12.06.2018 ob 20:47
Za vsakega od osmih trenerjev, ki jih je M.M. zamenjal, je na začetku dejal, da je našel pravega, glede na svoje zamisli in cilje.
Ponavlja se kot papiga in se čudim kako se ne zaveda, da je s to svojo zgodbico postal že prozoren in dolgočasen.
Hardworker
# 12.06.2018 ob 20:36
Saj se bo zelo hitro videlo iz kakšnega materiala je ta Stolica. Navijači Vojvodine so ga dobesedno nagnali na cesto. To pa niso ravno lepa priporočila.
Robiland
# 12.06.2018 ob 19:17
Gremo v nove zmage!!

Olimpija!
Bormio
# 12.06.2018 ob 23:45
@Giroud

Stolica v prevodu ne pomeni mizica, temveč:

a) stol
b) blato (po domače drek) /tvrda i mekana stolica/
Belphegor
# 12.06.2018 ob 20:43
Res je veliko odvisno od igralcev, ampak igrati napadalno je v Evropi samomor. Tam te nekam pripelje samo taktika in pamet (ter seveda kvaliteta). Prav zato je Milanič uspel z MB in tudi Biščan verjetno ne bi "ponovil Fincev".

Dam mu čas do srede avgusta oziroma 4 evropske tekme (ker jih po novem sistemu najmanj toliko tudi bodo odigrali), potem pride najbrž do konca jesenskega dela nazaj Pušnik, spomladi pa spet na novo.
2px_orbitala
# 12.06.2018 ob 20:35
Najbolj bizarno je to, da je Stolica prejšnje klube zapustil zaradi tega, ker so mu drugi v klubu govorili, kaj lahko dela in česa ne. Me zanima, kako se bo razumel s Cimijem.
Valerija
# 12.06.2018 ob 21:31
"Lahko rečem, da bomo igrali napadalen nogomet. Na vsaki tekmi bomo poskušali dominirati in poskrbeti za kar se da veliko zadovoljstva na naših tekmah,"

o nogometu ne vem veliko in gospoda ne poznam, vendar je njegova izjava kot iz knjige "Football Coaching for Dummies."
žižola
# 12.06.2018 ob 19:54
Statistični podatki Evropske nogometne zveze so pokazali, da je bil v času mojega vodenja Voždovac na 12. mestu po posesti žoge in na 19. mestu po odvzemu žoge na tekmečevi polovici.

na 12 mestu česa, kakšne lestvice ???? ne razumem
Hardworker
# 12.06.2018 ob 20:56
Ne glede na vse, novemu trenerju želim veliko sreče, ker jo bo zelo potreboval.
Če sem iskren, se mi že zdaj precej smili. Še zaveda se ne, kako mu bodo M.M. in njegovi svetovalci vseskozi trgali živce. Biščan jih je znal ignorirati, zato je tudi odletel.
Jazst2
# 13.06.2018 ob 08:15
Še enkrat prebral članek. po koje je bil pogovor nekako tako:
M: Ilijo, moramo osvojiti šampionat
S: kako da ne, predsedniče
M: Ilijo, trebamo kup
S: samo što ga nismo osvojili, predsedniče
M:Ilijo, mladi igrači...
S: predsedniče, pa vi ste vizionar, nama vam ravan, imam nekoliko balavaca, sve vrhunski igrači......
M: ali moramo igrati napadački
S: predsedniče, igrat čemo sistem 3-8, osam napadača, nemaju šanse protiv nas
M. Ilijo, pa ti si moj čpvek
S: predsedniče, sve sam pročitao u prošloj sezoni, sve znam o vama, nije teško ...Vi ste genije...
Hardworker
# 12.06.2018 ob 23:26
johnsmith
Potem lahko npr. en premierligaš kupi slovenski klub, vloži minimalna sredstva, pripelje legijo tujcev, dobi par trapastih navijačev in igra ligo prvakov, ki je skozi angleško ligo nikakor ne more doseči.


Štekam kaj želiš povedati, a tako delujejo vse boljše evropske lige in vrhunski klubi. Delež domačih igralcev je povsod vse manjši. Tako je pač, ko se kapitalizem zažre v šport. Potem šport izgubi določene čare in nacionalno poanto. Navijač navija za ime privat kluba, čeprav v njem igra malo domačih igralcev. Tudi naša liga se temu trendu ne bo mogla izogniti. Priliv tujih igralcev je vse večji, kvalitetnih domačih igralcev pa vse manj in manj.
tedomedo
# 12.06.2018 ob 23:21
Mandarina bo kot vsako leto poskrbela, da bo do začetka naslednje sezone v Olimpiji 3/4 novih nogometašev, ki bodo vsi slabši. Seveda se bo kot vedno kazalo, da je za slabe rezultate kriv samo trener, ki bo sigurno odpuščen še letos.
anitahabic
# 12.06.2018 ob 22:22
totek tiho
Branko3
# 13.06.2018 ob 00:13
Mislim, da je bil Biščan dober trener, če pri sestavi ekipe ni želel upoštevati predsewdnikovega komercialnega interesa (in dati v igro igralce, ki jih je želel predsednik drago prodati), to je že druga zgodba. Mislim, da je tudi to dejansko del trenerske odgovornosti. Za nivega bomo pa že videli. Kam pa gre zdaj Biščan?
ajvard
# 12.06.2018 ob 23:14
Stolico prepričali visoke ambicije, Ilić in poštenost slovenske lige

hahahaa

hahahaa

hahahaa
kok
# 12.06.2018 ob 22:22
11m ni bila sporna
stanolio
# 12.06.2018 ob 22:06
Ojej, kam plovemo?
Hardworker
# 12.06.2018 ob 20:40
Tudi v zdajšnji sestavi igralskega kadra Olimpije ne vidim prav veliko hitrih, močnih in tehnično dovršenih igralcev, ki bi sloveli po agresivni in napadalni igri.
kurt
# 13.06.2018 ob 07:03
Stolico prepričali visoke ambicije, Ilić in poštenost slovenske lige

to pomeni da ima kao veliko izkušenj in da je tako znan trener da mu je to moto hahaha,dej nabijej,do včeraj si treniral mulce.
Upam da se motim.
JBT
# 13.06.2018 ob 06:45
Bomo videli, kako se bo prevajalo njegovo ime čez pol leta. Ali bo to stol ali pa drek.
los-t
# 13.06.2018 ob 06:02
A ni stolica po domače kakec. Glih tko se obeta Olimpiji...
zamudnik
# 13.06.2018 ob 00:03
Stolico prepričali visoke ambicije, Ilić in poštenost slovenske lige

Itak.
Hardworker
# 12.06.2018 ob 23:38
johnsmith
In za koga bodo Olimpijini navijači letos navijali??? Za odpadnike iz Vojvodine, Voždovca ali Partizana??? Kako sploh takšnemu klubu dovolijo nastopati v slovenski ligi???


Za kaj takega se ni za bati, ker Srbija še ni članica EU in njeni igralci še vedno štejejo za tujce.
Olimpija ima kvoto tujcev že zapolnjeno. Tudi sicer nima Olimpija trenutno nobenega igralca iz Srbije. Kvota za tujce je še vedno omejena na samo tri igralce.
Debely
# 12.06.2018 ob 23:38
Me zanima, če bo zdržal do konca septembra.
orodjar
# 12.06.2018 ob 21:06
"... on pozna samo pozitiven pritisk ..."

- "... zapustil zaradi vdora navijačev na trening ..."

Zelo pozitivno. Za mučke in ne za nogomet. Ampak ok, to je NZS... Kaj drugega pričakovati bi bilo iluzorno.

PS
Zmaga pa puhlica o statistiki. Če se že ne more z uspehi pohvaliti.
Hardworker
# 13.06.2018 ob 12:58
Če pripelješ "kvalitetnega" trenerja, potem moraš pripeljati tudi nekaj kvalitetnih igralcev.
Če ne, nisi nič naredil.
pieri
# 13.06.2018 ob 10:13
Tako je ko stroka v nogometu več nič ne šteje ampak samo denar in ko razno razni predsedniki ne želijo več samo in edino osvojitev vseh možnih naslovov, ampak tudi izpolnitev svojih mokrih sanj. Ne razumem zakaj kar sam ne sede na klop in vodi svoje mlade igrače v ofenzivo. Morda se motim, a mislim da se mu bo še kolcalo in jokalo za Bišćanom, ki je v vsakem primeru naredil uspeh iz tistega kar je imel na voljo in mu čestitam, čeprav sem privrženec vijoličastih. Kot je moč opaziti se zdi da se Mandarića (dobri) trenerji že izogibajo v velikem krogu. Kateri, ki da kaj nase in na svoje ime pa si bo pustil narekovati tudi to kako naj pride do naslova, kot da že same zahteve izključno pi titulah niso dovolj. Potem pa ti še nekakšni Cimeti ("rad imam svoje starše, še posebej mamo in očeta") in razno razni športni direktorji, ki sami niso imeli nikoli jajc ali dovolj sposobnosti, da bi sedli na trenersko klop, v ozadju serejo in mečejo polena pod noge. Glede na to mislim da bo Mandarić prej kot si misli moral poiskati kar zamenjavo zase in bi bilo morda bolje da kar nadaljuje razgovore z Jocom Pečečnikom.
JBT
# 13.06.2018 ob 06:43
Ima pa izkušnje.... Devet tekem z Vojvodino, kjer je bil, po njegovem, v vrhu, vednar tega niso razumeli navijači in funkcionarji Vojvodine. Ti so gledali le izzide tekem in stanje na lestvici.
Je pa Srb, kar pri Mandariču največ šteje.
Hardworker
# 13.06.2018 ob 00:08
Če novi trener uspe v štirih tednih spoznati ekipo, vklopiti nove igralce, vzpostaviti popolnoma nov sistem igre in ekipo uigrati tako, da se bo uvrstila vsaj v tretji krog kvalifikacij liga Evropa, potem bom to enačil s čudežem in kapa dol.
qwertz
# 13.06.2018 ob 00:02
Vse bomo videli...
zabowski
# 12.06.2018 ob 23:12
Že število komentarjev pove, kolikšno je zanimanje za novega trenerja in kakšna je vera v nov mandarićev projekt, ko je ponovno našel "pravega ".

Ampak pustimo se presenetit. Tudi Biščan ni prišel v Olimpijo s kakšnim trenerskim renomejem in referencami, pa je na koncu izpadlo zelo dobro. Morda tudi Stolici lahko uspe kaj podobnega, seveda pa ne pričakovat uspeha v evropi. Na tak šalabajzerski način kot ga redno prakticizira mandarićeva olimpija, se tam ne da uspet: Trenerja imamo šele od danes (in to takega ki nima pojma o olimpiji in slo fuzbalu), pol šampionske ekipe je odšlo, verjetno ni dogovorjena še nobena prijateljska tekma in kako bodo zgledale priprave, evropska tekma pa že čez 1 mesec, hahaha...

Verjetno me kar lep čas ne bo v Stožicah. Pa ne zaradi prihoda Stolice ali odhoda Biščana, ampak zaradi glupega načina mandarićevega upravljanja s klubom. Meni se to s svojo prisotnostjo ne da več podpirat, ker se ob tem počutim neumno. Poleg tega izkušnja z Biščanom kaže, da v klubu s tolikšno fluktuacijo igralcev, trenerjev in posledično koncepta ige, ekipa rabi vsaj pol leta, preden pridejo do izraza uigranost in avtomatizmi. Ko vsak igralec ve, kateri prostor pokriva in kdaj naj bo pozoren, če mu bo morda soigralec podal iz prve. Zdaj bo par mesecev spet tisto, ko igralec dobi žogo in potem pol ure razmišlja, kaj naj z njo naredi in komu naj jo poda. Teh začetnih stadijev "gradnje ekipe" mi je v olimpiji že zdavnaj dovolj in odslej jih gledam samo še preko TV. Da seveda ne omenjam, da ne bo nič čudnega, če bo čez 3 mesece tudi Stolica dobil nogo, potem pa itak spet "jovo nanovo"......
anitahabic
# 12.06.2018 ob 22:15
srečno Olimpiji in "Stolčku"...
Hardworker
# 13.06.2018 ob 14:44
Prva "okrepitev" OL je obrambni igralec. O napadalno usmerjenih igralcih in mladih slovenskih igralcih ni še duha ne sluha:
Pogodbo z državnimi in pokalnimi slovenskimi prvaki je podpisal 23-letni Kamerunec Macky Bagnack. Nogometaš, ki se najbolje znajde v osrčju obrambe, lahko pa igra tudi na desnem bočnem položaju in položaju obrambnega vezista, prihaja iz avstrijske Admire Wacker.
Vir: uradna stran OL
levkup
# 13.06.2018 ob 13:12
wisan@ to kar pišeš je na osebni ravni, ker sem
ti nekajkrat repliciral in se nisem strinjal z tvojim mnenjem.
Lahko bi ti rekel da si preberi komentarje in potem realno
oceni pa ti ne bom, ker vem da si ne boš dovolil biti
objektiven. Kot že tolikokrat doslej.
In če ti je zaradi tega lažje, potem ni nič narobe, če v meni vidiš
zakompleksanega navijača. :)
Lep dan ti želim in na koncu dneva boš ugotovil, da imaš še vedno
ti rad Maribor in jaz Ljubljano in tako bo na veke vekov amen !
sl0v3nc
# 13.06.2018 ob 10:21
Templeton: Zlatko nehi spamat!
mustafa
# 13.06.2018 ob 10:07
Zopet en, ki bo dominiral kot Milanič
wisan
# 13.06.2018 ob 09:31
levkup - ne vem no ?! Meni se pa zdi, da osebe, ki kar naprej nekaj ponavljajo, kot v tem primeru o nekih manjvrednostnih in še kakih kompleksih, le te imajo kar sami. Nič novega ni, da tako obremenjene osebe te svoje lastnosti rade pripisujejo drugim. Če jim to kaj pomaga je pa že drugo vprašanje ?
levkup
# 13.06.2018 ob 09:08
Vidim da so o Olimpiji najbolj komentirane vesti
z vijolično tinto... Lepo to !!! Tudi sam kdaj napišem
na kako novico o NK Maribor, seveda ne pišem
škodoželjno in bebavo. Je pa res, da nimam nikakršnih
manjvrednostnih kompleksov.
Jaz bom zelo vesel, če bo Olimpija z novim trenerjem
uspešna ! Seveda se v tem primeru nihče od tistih, ki
tu kritizirajo, ne bo posul s pepelom in priznal, da je “ lapal
bedarije “....
DAbears
# 13.06.2018 ob 07:48
Ce stolica ne bo dobra ima mandaric kavc
wisan
# 13.06.2018 ob 07:34
Stolico prepričali visoke ambicije, Ilić in poštenost slovenske lige

Nekaj je sigurno: človek ima smisel za humor. Še bo veselo!
maystore
# 13.06.2018 ob 00:40
http://www.regionalexpress.hr/site/more/
sead-karaselimovi-radi-kaos-i-u-olimpiji Novinari tvrde da je Karaselimović u kratko vrijeme preuzeo gotovo sve poluge vlasti u klubu a kako niti Mandarić niti Olimpija za sada nisu vidjeli ništa osim što im "viole" iz Maribora pušu za vrat. Osoba koja je u Puli ostavila pustoš, kaos, netrpeljivost i beznađe bahati se po Sloveniji i nije teško pretostaviti da će se i "Zmajčeki" jednog jutra probuditi svjesni su izmanipulirani i prevareni kao i pulski zeleno-žuti. (NMF)
Kazalo