Jose Mourinho je lahko zadovoljen s potekom sezone. Po osmih krogih Premier lige imajo modri pet točk naskoka pred Manchester Cityjem. Foto: EPA
Jose Mourinho je lahko zadovoljen s potekom sezone. Po osmih krogih Premier lige imajo modri pet točk naskoka pred Manchester Cityjem. Foto: EPA
Mariborčani trenirali na Stamford Bridgeu
Šuler in Šimundža pred tekmo v Londonu
Mourinho zelo spoštuje vijoličaste

Vijoličasti imajo veliko izkušenj s potjo na Otok. V Evropski ligi so igrali proti Birminghamu, Tottenhamu in Wiganu, tokrat pa je na vrsti obračun z najbolj zvezdniško zasedbo. 25 igralcev in strokovno vodstvo je po mirnem in udobnem dvournem poletu z mariborskega letališča pristalo na letališču Luton in se namestilo v londonski bazi ob reki Temzi. Zvečer so preizkusili tudi zelenico na Stamford Bridgeu.

"Glede na kakovost igralskega kadra, najbrž Chelsea sodi med tri največje favorite za končno slavje. Zavedamo se, da nas čaka zelo težka naloga. Morda je to za naše moštvo največja tekma v karieri, toda kar nekaj takšnih obračunov je že bilo odigranih. Čaka nas poslastica tega tekmovanja, igramo proti favoritu in mislim, da Maribor nima česa izgubiti, lahko edino ogromno pridobi," je poudaril Marko Šuler.

Poraz s Celjem (1:2) v soboto v Ljudskem vrtu je vnesel veliko slabe volje v tabor vijoličastih. "Tak je nogomet, Maribor s takim pritiskom že dolgo živi. Take stvari te samo okrepijo. Prave ekipe znajo v takih trenutkih pravilno reagirati in Chelsea je idealna priložnost za to," je še dodal steber obrambe Maribora.
Pavlin: Mourinho ne podcenjuje nikogar
"Mourinho je najboljši prav v pripravah na take tekme. Nikoli ne podcenjuje tekmecev. On se pripravi bolj kot za srečanja proti Manchester Unitedu ali madridskemu Realu. Zaveda se, s kom ima opravka," je poudaril Miran Pavlin, ki je igral za Porto, ko je moštvo vodil prav Mourinho.

Manjkali bodo Costa, Mikel, Ramires in Schürrle
Trener modrih Jose Mourinho je pojasnil, da ekipe proti slovenskim državnim prvakom ne bo menjal in bo igral z najboljšimi igralci. Manjkal bo le najboljši strelec Premier lige (9 golov) Diego Costa, ki ima poškodovano stegensko mišico. "Enostavno ne trenira, ker ni v takšnem stanju. Jutri ne bo igral, bomo videli, kaj se bo zgodilo v naslednjih dneh. Toda naslednji teden ni pomemben, pomembna je jutrišnja tekma," je poudaril Portugalec, ki je bil jezen zaradi prevelike obremenjenosti igralcev, Diego Costa je igral za špansko izbrano vrsto proti Slovaški in Luksemburgu.

Drogba ni pripravljen za 90 minut
V odsotnosti Brazilca, ki igra za špansko reprezentanco, bo mesto v napadu najverjetneje zasedel Didier Drogba, druga možnost je Loic Remy. "Didier je zdrav in pripravljen na igro, a ne vseh 90 minut." Portugalec bo začetno enajsterico moral sestaviti brez Johna Obija Mikla, Ramiresa in Andreja Schürrleja, ob tem pa je Mourinho zanikal, da bo spočil nekatere ključne igralce, saj Chelsea v nedeljo čaka prvenstveni derbi z Manchester Unitedom na Old Traffordu.

Rdeči vragi še niso v mislih Mourinha
"Nimam v mislih tekme proti Manchester Unitedu, imam le Maribor. Ne bom spočil igralcev. Maribor je dobra ekipa. V osmih tekmah v Ligi prvakov ni izgubil tekme. Preučil sem ga in vem, zakaj ni izgubil. Izida Maribora proti Sportingu in Schalkeju povesta veliko, odigrali so dve impresivni tekmi in moramo ga spoštovati," je razlagal Mourinho.

"Imamo štiri točke in potrebujemo jih sedem iz naslednjih treh tekem. Ne zato, da bi se kvalificirali, ker se s toliko točkami ne bomo, ampak da dobimo stabilnost pred drugim delom Lige prvakov," je še dodal "The Special One".

Angleški novinarji ne vedo prav nič o Mariboru
Zanimivo je, da angleški novinarji ne vedo prav ničesar o slovenskih prvakih. "Nič ne vemo o Mariboru, saj smo popolnoma osredotočeni na svojo ekipo. Tudi ko je Maribor igral s Celticom, ni dvigal prahu. Kdor trdi, da pozna Maribor, zelo verjetno laže," je povedal Martin Lipton, poročevalec Daily Mirrorja.

3. krog, torek ob 20.45, skupina G:
CHELSEA - MARIBOR

SCHALKE - SPORTING LIZBONA

Lestvica:                        
CHELSEA          2  1 1 0  2:1  4
MARIBOR          2  0 2 0  2:2  2
SCHALKE          2  0 2 0  2:2  2
SPORTING LIZBONA 2  0 1 1  1:2  1




Skupina E:
CSKA MOSKVA - MANCHESTER CITY (ob 18.00)

Ob 20.45:
ROMA - BAYERN

Lestvica:                         
BAYERN           2  2 0 0  2:0  6 
ROMA             2  1 1 0  6:2  4 
MANCHESTER CITY  2  0 1 1  1:2  1 
CSKA MOSKVA      2  0 0 2  1:6  0 
                                  



Skupina F:
BARCELONA - AJAX

APOEL - PARIS SG

Lestvica:                        
PARIS SG         2  1 1 0  4:3  4
BARCELONA        2  1 0 1  3:3  3
AJAX             2  0 2 0  2:2  2
APOEL            2  0 1 1  1:2  1



Skupina H:
BATE BORISOV - ŠAHTAR DONECK

PORTO - ATHLETIC BILBAO
Sodnik bo Damir Skomina.

Lestvica:                         
PORTO            2  1 1 0  8:2  4 
BATE BORISOV     2  1 0 1  2:7  3 
ŠAHTAR DONECK    2  0 2 0  2:2  2 
ATHLETIC B.      2  0 1 1  1:2  1 
Mariborčani trenirali na Stamford Bridgeu
Šuler in Šimundža pred tekmo v Londonu
Mourinho zelo spoštuje vijoličaste