Wojciech Szczesny je že prispel v Rim na zdravniški pregled. Foto: EPA
Wojciech Szczesny je že prispel v Rim na zdravniški pregled. Foto: EPA

V novi sezoni bo prvi vratar Arsenala Petr Čech, ki se že veseli nedeljskega superpokala na Wembleyju proti nekdanjim soigralcem. Szczesny je pred devetimi leti iz Legie okrepil Arsenal, za topničarje je branil na 180 tekmah.
Abou Diaby se je vrnil v Francijo, kjer se je dogovoril z Marseillem. Zelo si ga je želel tudi West Bromwich Albion, na Hawthornsu je že opravil zdravniški pregled, a nato se je odločil, da bo kariero nadaljeval v rodni Franciji. Po devetih letih bo tako spet igral v Ligue 1. 29-letnik je imel številne poškodbe. V zadnjih dveh letih je odigral le dve tekmi. Marseille je prejšnji teden okrepil še en nekdanji nogometaš Arsenala Lassana Diarra.

Brady k Norwichu, Caulker k Southamptonu
Norwich se je okrepil z irskim krilnim igralcem Robbiejem Bradyjem, ki je nazadnje igral za Hull. Brady je podpisal triletno pogodbo z novopečenim prvoligašem, ki je za 23-letnika odštel skoraj deset milijonov evrov. Brady, ki je za Irsko igral na 13 tekmah, je po Grahamu Dorransu in Youssoufu Mulumbuju tretja okrepitev Norwicha v tem prestopnem roku.

Vodstvo Southamptona je v svoje vrste pripeljalo branilca Stevena Caulkerja. Ta bo igral kot posojen nogometaš moštva Queens Park Rangers. Caulker bo zapolnil vrzel po odhodu Tobyja Alderweirelda k Tottenhamu in dolgotrajni poškodbi Florina Gardosa.