V skupnem seštevku je Tim Gajser trenutno na petem mestu. Foto: Hondaproracing.com
V skupnem seštevku je Tim Gajser trenutno na petem mestu. Foto: Hondaproracing.com

V Loketu, ki je prvo dirko svetovnega prvenstva elitne kategorije gostil že pred 22 leti, bodo oči slovenskih navijačev uprte v svetovnega prvaka Gajserja, ki mu je poletni premor koristil predvsem za dokončno saniranje poškodbe in stopnjevanje forme pred zadnjo tretjino sezone svetovnega prvenstva.

"Priznam, da je odmor, ki je trajal dva konca tedna, prišel še kako prav. Pravih počitnic nisem imel, ker sem vseskozi treniral. Tudi ko nisem bil na motorju in sem si privoščil nekaj dni morja, sem veliko treniral v fitnesu, da sem pridobil, kar sem izgubil v času okrevanja. Počutje je vedno boljše, fizična pripravljenost pa je iz dneva v dan bliže tisti, ki sem jo imel na začetku sezone. Danes opravim še zadnji trening pred tekmo, potem pa bom dal na dirki vse od sebe in upam na čim boljši rezultat," je napovedal Makolčan, ki je bil v Loketu lani drugi.

Povratnik po poškodbi je tudi Jernej Irt, ki se dirke v Loketu še posebej veseli zaradi proge. "Loket je ena izmed meni najljubših tekem. Proga mi zelo odgovarja, prav tako pa imamo slovenski motokrosisti navadno veliko podporo navijačev, kar bo tudi tokrat zelo dobrodošlo." Njegov mlajši brat Peter pa je dodal: "Premor med tekmami sva z bratom izkoristila za dobre priprave in sva veliko trenirala na motorju. Na dirki pričakujem dobre boje in dve solidni vožnji. Vsekakor bo prisotna pomoč s tribun, saj pričakujemo veliko slovenskih navijačev, česar se še posebno veselim."

Pred motokrosisti je še sedem dirk svetovnega prvenstva. Prvenstvo še ni odločeno, a vse bolj se zdi, da izkušeni Antonio Cairoli drvi devetemu naslovu svetovnega prvaka naproti. V 12 dirkah je zmagal petkrat in si je pred drugouvrščenim Belgijcem Clementom Desallom privozil že 91 točk prednosti. Ob takem nadaljevanju lahko prvak postane že dirko ali dve pred koncem sezone. Gajser je na petem mestu, od tretjega mesta ga trenutno loči 73 točk, Francoz Romain Febvre pa za Gajserjem zaostaja le za točko.