23-letni Corentin Tolisso je poleti prišel iz Lyona za 41,5 milijona evrov. Če v pripravljalnem obdobju ni blestel, je že v prvem krogu dokazal kakovost. Foto: Reuters
23-letni Corentin Tolisso je poleti prišel iz Lyona za 41,5 milijona evrov. Če v pripravljalnem obdobju ni blestel, je že v prvem krogu dokazal kakovost. Foto: Reuters
Niklas Süle
Niklas Süle je dosegel prvi gol v 55. sezoni Bundeslige. Foto: Reuters
Kevin Kampl
Kevin Kampl in soigralci so najboljšo igro prikazali, ko je bilo že vse izgubljeno. Foto: Reuters
Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti ni bil zadovoljen z igro v zadnje pol ure. Foto: EPA
Mario Götze
Mario Götze se je uspešno vrnil na zelenice. Foto: Reuters

Carlo Ancelotti se je naposlušal kritik po nizu porazov na pripravah, posebej dva poraza na Audijevem pokalu v Münchnu sta izzvala številne kritike. Že nemški superpokal v Dortmundu je nakazal, da se forma dviguje, ko prihajajo uradne tekme.

Süle hitro pokvaril načrte gostov
Gostitelji so začeli odločno. Že od prve minute so pritisnili proti vratom Bernda Lena, ki je klonil v 9. minuti. Sebastian Rudy je s prostega strela z leve strani podal pred vrata, kjer je Niklas Süle v gneči z glavo poslal žogo v mrežo. Izjemen debi naveze, ki je iz Hoffenheima poleti prišla v München.

Tolisso natančen z glavo, z nogo pa v vratnico
Gostje se nikakor niso otresli pritiska. V 18. minuti je Joshua Kimmich podal iz kota, Leno je slabo odbil žogo, prišla je do Artura Vidala, ki jo je poslal na daljšo vratnico, kjer je Corentin Tolisso z glavo z bližine povišal na 2:0. Tudi Francoz se je veselil zadetka na debiju v Bundesligi. Pet minut zatem je Tolisso z diagonalnim strelom z desnico stresel še vratnico.

Naliv preložil začetek drugega polčasa
V zadnjih desetih minutah prvega polčasa je nad Allianz Areno divjal močen naliv. Drugi polčas se je začel z desetminutno zamudo.

Videosodnik prvič v akciji
V 52. minuti je prvič v zgodovini Bundeslige posredoval videosodnik. Charles Aranguiz je v kazenskem prostoru podrl Roberta Lewandowskega. Glavni sodnik Tobias Stieler tega ni opazil, a se je posvetoval z Jochenom Dreesom, ki je sedel v studiu. Takoj mu je signaliziral, da je bil prekršek očiten. Lewandowski je z desno nogo zanesljivo izvedel najstrožjo kazen.

Farmacevti so se prebudili prepozno
Po uri igre je vstopil Kevin Kampl, ki naj bi imel na mizi ponudbo RB Leipziga. Farmacevti so bili vse bolj nevarni. Kimmich je z golove črte odbil strel Dominika Kohra, ko je bil vratar Sven Ulreich že premagan. V 65. minuti je Julian Brandt našel Admirja Mehmedija, ki je z desne strani zabil žogo pod prečko. Bayer je dobil zalet in Kohr bi lahko v 72. minuti z glavo poskrbel za napeto končnico, vendar je streljal mimo vrat.

"To je bila zelo težka tekma. V drugem polčasu smo naredili preveč napak, slabo smo stali v obrambi in tekmec je imel preveč prostora. Seveda smo šele na začetku sezone, imamo še veliko rezerve," ni bil najbolj zadovoljen Ancelotti.

Götze se je vrnil v začetno postavo - gladka zmaga Borussie
V Dortmundu je še vedno glavna tema trmasti Ousmane Dembele, ki noče trenirati z ekipo, saj si želi na vsak način izsiliti prestop v Barcelono. Trener Peter Bosz je uspel misli nogometašev prenesti na štart Bundeslige, Borussia je v Wolfsburgu blestela (0:3).

Prava mojstovina Bartraja
V začetni postavi je bil znova izgubljeni sin Mario Götze, ki je prikazal zelo dobro predstavo. Spomnil je na zlate čase, ko je bil zelo zaslužen za naslova črno-rumenih v letih 2011 in 2012. V 23. minuti je lepo zapsolil Christiana Pulišića, ki je z močnim strelom z desno nogo kronal veliko premoč v prvem polčasu.

Štiri minute zatem je Marc Bartra povišal na 0:2 s pravim evrogolom. Po podaji Gonzala Castra je z leve strani velemojstrsko zavrtinčil žogo pod prečko, vratar Koen Casteels je bil nemočen.

Končni izid je postavil najboljši strelec Bundeslige v pretekli sezoni Pierre-Emerick Aubameyang, ki je potisnil žogo v mrežo po lepo podaji Pulišića z leve strani.

Boateng okrepil Eintracht
V Berlinu rojeni ganski vezist Kevin-Prince Boateng se vrača v Bundesligo. 30-letnik je podpisal triletno pogodbo z Eintrachtom iz Frankfurta. "Pogrešal sem Nemčijo," je dejal Boateng, ki je nazadnje igral za Las Palmas. Pred tem je bil tudi član berlinske Herthe, Borussie Dortmund in Schalkeja, nosil pa je še drese Tottenhama, Portsmoutha in Milana. Skupno je odigral 377 ligaških tekem, skoraj sto v Nemčiji.

"Dejstvo, da mi je Eintracht omogočil, da sem spet pri družini, mi pomeni ogromno. Komaj čakam, da se srečam s soigralci in da se začnemo boriti za točke z orlom na prsih," je pojasnil Boateng, ki naj bi zapolnil vrzel po poškodbi Marca Fabiana. Mehičana zaradi težav s hrbtom ne bo dva meseca.

1. krog:
BAYERN
- BAYER LEVERKUSEN 3:1 (2:0)
Süle 9., Tolisso 18., Lewandowski 53./11-m; Mehmedi 65.

Bayern: Ulreich, Kimmich, Süle, Hummels (62./Rafinha), Alaba, Tolisso, Rudy, Müller (61./Robben), Vidal, Ribery (77./Coman), Lewandowski.

Bayer Leverkusen: Leno, Henrichs, Tah, S. Bender (46./Dragović), Wendell, Kohr, Aranguiz (61./Kampl), Bellarabi, Mehmedi, Bailey (46./Brandt), Volland.

Sodnik: Tobias Stieler


HOFFENHEIM - WERDER 1:0 (0:0)
Kramarić 84.

HERTHA - STUTTGART 2:0 (0:0)
Leckie 46., 62.

HAMBURGER SV - AUGSBURG 1:0 (1:0)
N. Müller 8.

MAINZ - HANNOVER 0:1 (0:0)
Harnik 73.

WOLFSBURG - BORUSSIA (D) 0:3 (0:2)
Pulišić 22., Bartra 27., Aubameyang 60.

Wolfsburg: Casteels, Verhaegh, Knoche, Uduokhai, Gerhardt, Bazoer (59./Guilavogui), Camacho, Blaszczykowski (42./Dimata), Didavi (69./Arnold), Hinds, Gomez.

Borussia (D): Bürki, Piszczek, Sokratis, Bartra (61./Dahoud), Zagadou (77./Passlack), Sahin, Castro, Götze, Pulišić (86./Kagava), Philipp, Aubameyang.

Sodnik: Robert Hartmann



SCHALKE - RB LEIPZIG 2:0 (1:0)
Bentaleb 44./11-m, Konopljanka 73.

FREIBURG - EINTRACHT 0:0

BORUSSIA (M) - KÖLN 1:0 (0:0)
Elvedi 49.
Maroh (Köln) je sedel na klopi.

Lestvica:
BORUSSIA (D)         1 1 0 0   3:0   3 
BAYERN               1 1 0 0   3:1   3 
SCHALKE              1 1 0 0   2:0   3 
HERTHA               1 1 0 0   2:0   3 
BORUSSIA (M)         1 1 0 0   1:0   3 
HAMBURGER SV         1 1 0 0   1:0   3 
HANNOVER             1 1 0 0   1:0   3 
HOFFENHEIM           1 1 0 0   1:0   3 
EINTRACHT            1 0 1 0   0:0   1 
FREIBURG             1 0 1 0   0:0   1 
KÖLN                 1 0 0 1   0:1   0 
AUGSBURG             1 0 0 1   0:1   0 
MAINZ                1 0 0 1   0:1   0 
WERDER               1 0 0 1   0:1   0 
BAYER LEVERKUSEN     1 0 0 1   1:3   0 
LEIPZIG              1 0 0 1   0:2   0 
STUTTGART            1 0 0 1   0:2   0 
WOLFSBURG            1 0 0 1   0:3   0