Antoine Griezmann in Diego Simeone na torkovem treningu Atletica. Foto: Reuters
Antoine Griezmann in Diego Simeone na torkovem treningu Atletica. Foto: Reuters
Radamel Falcao (levo)
Radamel Falcao (levo) bo glavna nevarnost za vrata Manchester Cityja. Foto: Reuters

Na prvem srečanju v Leverkusnu je bilo 4:2 za Madridčane, ki naskakujejo četrti zaporedni četrtfinale. Njihovo glavno orožje v zadnjem času je Antoine Griezmann, ki je po novembrski in decembrski strelski suši na zadnjih sedmih tekmah dosegel šest zadetkov, v soboto je v 84. minuti odločil tudi v Granadi (0:1). Pri Atleticu naj bi po poročanju španskih medijev ostal tudi prihodnjo sezono.

Zaradi kartonov bosta manjkala Gabi in Filipe Luis, Tiago Mendes in Augusto Fernandez sta poškodovana, Kevin Gameiro pa ima želodčne težave. Na treninge se je po poškodbi glave vrnil Fernando Torres.

Bayer je prejšnji teden dobil novega trenerja Tayfuna Korkuta, ki je zamenjal Rogerja Schmidta. "V Madridu ne bomo izgubili. Borili se bomo do konca, vemo, kakšen izid moramo doseči za četrtfinale. Na tekmi Barcelona – PSG smo videli, kaj se lahko zgodi v nogometu," je optimističen Korkut.

Poškodovana sta branilca Jonathan Tah in Omer Toprak, ki je v petek na tekmi proti Werderju v 96. minuti zapravil 11-metrovko za zmago (1:1). Ima težave z gležnjem. Kaznovan je Benjamin Henrichs, 17-letni Kai Havertz pa bo gostovanje izpustil zaradi šolskih obveznosti.

Bo Falcao lahko začel tekmo?
Manchester City bo v Monte Carlu branil prednost (5:3) s prvega srečanja. Francozi svoje upe na preobrat polagajo predvsem v dvakratnega strelca na Etihadu Radamela Falcaa, ki je v francoskem prvenstvu v tej sezoni dosegel 16 golov, v Ligi prvakov pa šest. Je pa vprašanje, ali bo Kolumbijec lahko začel tekmo, saj je konec tedna utrpel poškodbo kolka. "Bomo videli jutri," je v torek izjavil trener Leonardo Jardim. V obrambi bo manjkal Kamil Glik, ki ga bo zamenjal Jemerson.

Tudi City naj bi igral napadalno in ne le branil prednosti. "Tako smo igrali do zdaj in mislim, da bi bila velika napaka, če bi se samo branili," meni Pablo Zabaleta. Vratar Willy Caballero je podobnega mnenja, a dodaja: "Najpomembneje je, da bomo v obrambi igrali bolje kot na prvi tekmi."

Osmina finala, povratni tekmi

Sreda ob 20.45:
MONACO - MANCHESTER CITY 3:5

ATLETICO MADRID - BAYER LEVERKUSEN 4:2
(Oblak; Kampl)

V odebeljenem tisku sta izida prvih tekem.