Tim Gajser si prizadeva za tretji zaporedni naslov svetovnega prvaka. Foto: hondaproracing.com
Tim Gajser si prizadeva za tretji zaporedni naslov svetovnega prvaka. Foto: hondaproracing.com
Gajser: V Evropi je lažje tekmovati

Ti bodo tokrat pesti lahko stiskali kar za tri tekmovalce, saj bosta ob svetovnem prvaku Timu Gajserju nastopila še Klemen Gerčar in Peter Irt.

Spet upa na vrhunski rezultat
"Zelo se veselim te tekme, saj bo ogromno slovenskih navijačev, in vem, da bo vzdušje pravo. Obenem sem vesel, da so končno na sporedu evropske tekme. Počutje je dobro in po uspešnih zadnjih dirkah tudi v Italiji upam na vrhunski rezultat," pred peto dirko sezone razmišlja Gajser.

Dobil zadnje štiri dirke
Tim Gajser je dobil zadnje štiri vožnje (in seveda tudi obe dirki) in se je hitro izstrelil na vrh lestvice, kjer ima pred Italijanom Antonijem Cairolijem 20 točk prednosti.

"Komaj čakam na tekmo v Italiji, saj sem šest mesecev res trdo garal. Sem v dobri formi in k sreči brez poškodb. Manjka mi le še tekmovalni ritem, kar pa bom pridobil s tekmami," pred tekmo razmišlja Gerčar, Irt pa je dodal: "Že na začetku priprav sem se pred sezono poškodoval, kar je močno otežilo priprave. Zato nikakor ne morem reči, da sem v najboljši formi, saj sem na motorju šele slab mesec in za mano je samo ena tekma. Upam, da bo dirkaški konec tedna potekal umirjeno in brez posebnih pritiskov, saj bom lahko tako sproščen in bom užival na motorju. Upam na veliko podporo navijačev, kar mi bo zagotovo dalo dodatnih moči."

Vrstni red po 7. vožnji (od 37):      
 1. T. GAJSER         SLO          156
 2. A. CAIROLI        ITA          136
 3. C. DESALLE        BEL          119
 4. J. VAN HOREBEEK   BEL          116
 5. G. PAULIN         FRA          112
 6. J. BOBRIŠEV       RUS          111
 7. R. FEBVRE         FRA           89
 8. K. STRIJBOS       BEL           78
 9. M. NAGL           NEM           73
10. S. SIMPSON         VB           70
 
Gajser: V Evropi je lažje tekmovati