Mario Mandžukić naj bi bil prva želja Louisa van Gaala. Foto: EPA
Mario Mandžukić naj bi bil prva želja Louisa van Gaala. Foto: EPA
Diego Milito
Diego Milito je v tej sezoni igral na 17 tekmah v italijanskem prvenstvu in dosegel le dva zadetka. Foto: EPA

Za napadalca, ki je član Bayerna, se zanimata Arsenal in Chelsea, po pisanju britanskih časnikov pa naj bi bil prvi na seznamu želja stratega "rdečih vragov".

Van Gaal je med drugim povedal, da denar pri Manchester Unitedu ne bo težava, tako da poznavalci hrvaškega nogometaša že vidijo na Otoku. Mandžukić je v tej sezoni za Bayern dosegel 26 golov, v Bundesligi pa je bil drugi strelec z 18 zadetki. Mandžukić trenutno ni prva izbira v sistemu igre Pepa Guardiole, nekdanji trener Barcelone daje prednost Thomasu Müllerju in Mariu Götzeju, v vrste nemških prvakov pa iz Borussie Dortmund prihaja tudi Robert Lewandowski.
Militov zbogom Interju
Iz Milana je prišla novica, da vrste Interja zapušča napadalec Diego Milito. Argentinec je za črno-modre igral pet sezon in leta 2010 z dvema zadetkoma odločil finale Lige prvakov proti Bayernu (2:0). 34-letnemu Militu, ki so ga v zadnjem času pestile številne poškodbe, je potekla pogodba, nove pa mu klub ni ponudil. Tako se je zgodilo tudi z njegovima rojakoma Estebanom Cambiassom in Walterjem Samuelom, medtem ko je Javier Zanetti končal kariero. Milito še ne ve, kakšna prihodnost ga čaka, a še čuti željo po igranju nogometa na najvišji ravni.
Pique podaljšal pogodbo
Medtem so iz Barcelone sporočili, da bo v prihodnjih dneh pogodbo podaljšal branilec Gerard Pique. Nov dogovor ga bo s katalonskim velikanom vezal do junija 2019, prejšnja pogodba pa bi se mu iztekla čez leto dni. 27-letni Pique je od leta 2008 za Barcelono zaigral na 266 tekmah in dosegel 20 golov.