Velenjčani bodo v naslednji sezoni poskušali z vrha spraviti Celjane. Foto: www.alesfevzer.com
Velenjčani bodo v naslednji sezoni poskušali z vrha spraviti Celjane. Foto: www.alesfevzer.com

Markotić.

Desni zunanji igralec je s klubom sklenil enoletno sodelovanje z možnostjo podaljšanja še za dodatno leto.

Pred Markotićem je prihodnji trener Gorenja Željko Babić na svoj seznam dodal že dve okrepitvi - Slovenca Jana Grebenca in Črnogorca Žarka Pejovića.

Najnovejša okrepitev velenjskega moštva sicer prihaja iz Đakova, kjer je tudi začel svojo športno pot. Z 18 leti ga je pot vodila k ekipi Nexe Našice, kjer je ostal pet sezon, v sezoni 2013/14 pa s trenerjem Babićem združil moči pri beloruskem Meškovu. Klub iz Bresta je tedaj osvojil obe domači lovoriki. Za tem je po leto dni branil še barve francoskega prvoligaša PAUC-a in norveškega Arendala, v tej sezoni pa je bil član Maccabija, s katerim je postal izraelski prvak.

"Tako Pejović kot Markotić sta že izbor novega trenerja, oba sta z njim že sodelovala in tako kot Grebenc bila na vrhu seznama njegovih želja. Markotić lepo zaokrožuje igralski mozaik v naslednji sezoni, v kateri bo klub meril na oba slovenska naslova, tako v državnem prvenstvu kot v pokalu, hkrati pa bomo naredili vse, da pustimo pečat tudi v Evropi in v Ligi Seha," pravi direktor kluba Matej Avanzo.