Gal Koren je bil natančen v 35. in v 49. minuti. Foto: www.alesfevzer.com
Gal Koren je bil natančen v 35. in v 49. minuti. Foto: www.alesfevzer.com
Stara hokejska generacija na Trgu republike obujala spomine

Za Olimpijo sta dvakrat zadela Luka Kalan in Gal Koren. Slavija se je približala na 4:5 v 50. minuti, ko je zadel Luka Šimunović, a je štiri minute zatem Miha Pesjak odločil zmagovalca. Razmerje v strelih na vrata je bilo 23:51. Najboljša igralca tekme sta bila Nik Humar pri gostiteljih in David Planko pri zmajih.
Telemach Olimpija bo v torek ob 20.00 na Trgu republike gostila zimsko klasiko, v 30. krogu Lige Ebel se bo srečala z Dornbirnom. "Buldogi" so danes presenetljivo gladko ugnali Dunaj (6:3) in imajo tri točke več od Ljubljančanov. Vstop na stojišča bo prost.
Visoka zmaga jeseniških veteranov
V dvorani Tivoli so palice že tradicionalno prekrižali hokejski veterani v zelenem in rdečem, Jeseničani so Olimpijo premagali s 6:2. Na dobrodelni tekmi so zbirali sredstva za Fundacijo Jakec in čarobna lučka za pomoč otrokom s cerebralno paralizo. To je bila že tretji tovrstni dogodek.

Tokrat se je na hokejskem derbiju hokejskih legend zbralo nekaj manj gledalcev, po prvih ocenah jih je bilo kakšnih 350. Prireditelji so nam že zaupali, da se bodo jeseniški in ljubljanski hokejisti znova pomerili, prihodnja tekma bo v Podmežakli.

Izid tekme seveda ni bil v ospredju. Ves izkupiček je bil namenjen za terapije triletnega Jakca, ki ima cerebralno paralizo. Poleg obračuna na ledu so prireditelji poskrbeli tudi za bogat spremljevalni program. Najmlajši obiskovalci so lahko uživali v programu drsalne skupine Lucky Lookers on Ice, ki je uprizorila drsalno pravljico z obiskom Božička, temu pa so sledile kratke tekme malčkov selekcij do šest in osem let z Jesenic, iz Olimpije, Triglava in Bleda. Dogajanje sta komentirala humorista in imitatorja Jure Mastnak in Tadej Bricelj.

V postavi Olimpije so bili Luka Simšič, Bojan Zajc, Robert Ciglenečki, Jože Kovač, Žiga Mirtič, Samo Kumar, Andrej Vidmar, Marjan Gorenc, Luka Žagar, Dejan Kontrec, Mare Kumar, Ildar Rahmatulin, Igor Beribak, Tomaž Vnuk, Rok Rojšek, Matevž Cerar in Gregor Polončič.

Za Jeseničane so igrali Luka Rebolj, Borut Vukčevič, Gaber Klinar, Boris Kunčič, Peter Rožič, Aleš Sodja, Miha Rebolj, Klemen Kobal, Milan Hafner, Edvin Karahodžič, Ivo Jan, Milan Zrnič, Senad Kovačevič, Andrej Razinger in Janez Tušar.

Državno prvenstvo:
PLAYBOY SLAVIJA - TELEMACH OLIMPIJA
4:6 (2:2, 0:2, 2:2)
Humar 6., 41., Orehek 15., Šimunović 50.; Kalan 4., 40., Sotlar 15., Koren 35., 49., Pesjak 54.

SIJ ACRONI JESENICE - TRIGLAV KRANJ
4:0 (2:0, 0:0, 2:0)
Židan 8., Brus 19., Rajsar 58., Tošić 60.

Torek:
MARIBOR - CELJE

Vrstni red: Olimpija 28, Jesenice 27, Triglav 15, Celje 14, Bled in Slavija 6, Maribor 0
točk.

Za državno prvenstvo štejejo tudi medsebojne tekme moštev iz Lige INL.

Stara hokejska generacija na Trgu republike obujala spomine