Gerard Deulofeu je produkt slovitega Barceloninega mladinskega pogona La Masie. Foto: EPA
Gerard Deulofeu je produkt slovitega Barceloninega mladinskega pogona La Masie. Foto: EPA

Gerard je pravi dragulj španskega nogometa. Gre za izjemno talentiranega nogometaša.

Roberto Martinez, menedžer Evertona
Roberto Martinez
Roberto Martinez je pri Evertonu na menedžerskemu stolčku zamenjal Davida Moyesa, ki je postal menedžer Manchester Uniteda. Foto: EPA
Falcao v Monacu, Villa v Atleticu

19-letni Deulofeu bo kot posojen nogometaš iz vrst Barcelone na Goodison Parku igral do konca sezone 2013/14. V lanski sezoni je igral predvsem za B-ekipo katalonskega velikana, za katero je na 34 tekmah dosegel 18 zadetkov.

Martinez zelo zadovoljen s poslom
"Gerard je pravi dragulj španskega nogometa. Gre za izjemno talentiranega nogometaša," je bil nasmejan menedžer Evertona Roberto Martinez, ki je lani poskrbel za eno največjih presenečenj v zgodovini angleškega nogometa, potem ko je z Wiganom, ki je ob koncu sezone izpadel v drugoligaško druščino, v finalu FA-pokala z 1:0 ugnal bogati in favorizirani Manchester City.

Schwarzer v Chelsea
Nogometaši Chelseaja so se okrepili s 40-letnim avstralskim vratarjem Markom Schwarzerjem, ki bo v klubu ostal eno sezono. Schwarzer v Premier ligi igra že 15 let, nazadnje je pet sezon branil za Fulham, predtem pa še za Bradford in Middlesbrough. "Gre za fenomenalen klub, ki je eden največjih na svetu. Nisem potreboval veliko časa za odločitev," je dejal Schwarzer.

"Toto" ostaja prva nevarnost Udineseja
Legenda Udineseja, napadalec Antonio Di Natale, pri 35 letih še ne namerava postaviti nogometnih čevljev v kot. S svojim klubom je podaljšal sodelovanje do junija 2015. Nekdanji italijanski reprezentant, ki je za reprezentanco odigral 42 tekem, na katerih je dosegel 11 golov, je v Udinese prišel leta 2004 iz Empolija. V devetih sezonah je zanj nastopil na 298 tekmah, dosegel pa 158 golov. Dvakrat je bil tudi najboljši strelec italijanske lige.

Dos Santos pri Villarrealu
Mehičan Giovani Dos Santos pa je iz Mallorce prestopil k novemu španskemu prvoligašu Villarrealu, s čimer bo postal soigralec slovenskega reprezentanta Bojana Jokića. 26-letni Dos Santos, ki je lani z Mehiko na olimpijskih igrah osvojil zlato medaljo, je podpisal štiriletno pogodbo.

Argentinec Fereyra v Šahtarju
Ukrajinski nogometni prvak Šahtar iz Donecka je podpisal petletno pogodbo z 22-letnim Argentincem Facundom Ferreyro. Učinkoviti napadalec je doslej igral za Velez Sarsfield, ki bo prejel sedem milijonov evrov odškodnine. "Chucky" Ferreyra bo pri "rudarjih" skušal nadomestiti učinek v Borussio Dortmund prodanega Henrika Mhitarjana.

Gerard je pravi dragulj španskega nogometa. Gre za izjemno talentiranega nogometaša.

Roberto Martinez, menedžer Evertona
Falcao v Monacu, Villa v Atleticu