Nogometaši Real Madrida na torkovem treningu v Madridu. Foto: EPA
Nogometaši Real Madrida na torkovem treningu v Madridu. Foto: EPA
Roberto Mancini
Manchester City je v Evropi na domačem stadionu neporažen že 17 tekem, 14-krat je zmagal. Osemkrat je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. Borussia je na zadnjem gostovanju v Manchestru zmagala. V polfinalu Lige prvakov je bila leta 1997 z 0:1 boljša od Uniteda. Od tedaj je izgubila na vseh treh gostovanjih v Angliji. Foto: EPA
Navijači Zenita iz Sankt Peterburga
Milan bo gostoval v St. Peterburgu pri Zenitu. Rdeče-črni so zmagali samo na enem izmed zadnjih 11 gostovanj v Ligi prvakov. Šestkrat so remizirali. Pri gostiteljih bo Domenico Criscito zaradi poškodbe leve ličnice (utrpel jo je v soboto na tekmi proti Lokomotivi iz Moskve - 1:1) nosil plastično masko, če ga bo trener Luciano Spalletti seveda uvrstil v ekipo. Po poškodbi je okreval Belgijec Axel Witsel, ruski prvaki pa bodo še vedno pogrešali Sergeja Semaka in Dannyja. Igor Denisov noče igrati, saj je zahteval novo pogodbo. Foto: Reuters
Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović bo s PSG-jem igral v Portu. Švedski napadalec je v ponedeljek v pogovoru za Eurosport dejal, da si Lionel Messi letos ne zasluži zlate žoge. "Imel je fantastično sezono, toda osvojil ni veliko, poleg tega pa je zlato žogo dobil že trikrat. Mislim, da je letos napočila priložnost za nekoga drugega. Xavi igra na visoki ravni, tudi za Iniesto je odlična sezona. Osvojila sta Euro, medtem ko je Messi osvojil samo kraljevi pokal." Foto: EPA

Kraljevi klub je v zadnjih dveh tednih zadihal. Po dramatični končnici in treh točkah proti Manchester Cityju (3:2) je dobil tudi zadnji tekmi v domačem prvenstvu (Rayo Vallecano 0:2, Deportivo 5:1). Cristiano Ronaldo se znova smeji, konec tedna je zadel trikrat.

Ajax ni ponosen na razliko v zadetkih ob štirih merjenjih moči z Realom v zadnjih dveh letih (0:12!), prvi zadetek proti Realu pa bo lovil brez poškodovanega Srba Miralema Sulejmanija. Na igrišče naj bi stekla ista začetna postava kot ob porazu v Dortmundu pred 14 dnevi (0:1). Po sedmih krogih nizozemskega prvenstva so Amsterdamčani še neporaženi (4-3-0). Pri gostih je vprašljiv nastop Samija Khedire.

Borussia v Manchester na krilih "petarde"
Skupina D je najzanimivejša skupina letošnje Lige prvakov, saj se v njej merijo prvaki Španije, Nizozemske, Anglije in Nemčije. Angleško-nemški obračun bomo videli v Manchestru, kamor prihaja Borussia.
City je lani ostal brez osmine finala, neprepričljivo začel letošnjo sezono, nespretno klonil v Madridu (2:3) in tudi prejšnji teden v ligaškem pokalu proti Aston Villi (2:4), kar je bil njegov prvi domači poraz po januarju. Dortmundčani so si v Bundesligi nazadnje dvignili samozavest s "petardo" proti Borussii Mönchengladbach (5:0). Počival je Robert Lewandowski, ki je predtem od marca 2011 odigral kar 62 tekem zapored.

Olympiacos v Londonu brez najboljšega strelca
V skupini B bo Arsenal gostil vodilno moštvo grškega prvenstva Olympiacos (pet zmag). Topničarji so v soboto doživeli prvi poraz letos na domačem stadionu. Chelsea je bil boljši z 1:2, dva zadetka so prejeli iz prekinitev. Arsenal na Emiratesu ni izgubil zadnjih 15 tekem v Ligi prvakov, Olympiacos pa je v Angliji klonil na vseh 10 gostovanjih (razlika v golih: 2:31), zato je vloga favorita kljub vsemu jasna. Lani je bilo v Londonu na dvoboju teh dveh tekmecev 2:1. Grški prvak bo pogrešal svojega najboljšega strelca, Alžirca Rafika Djebbourja, ki še ni okreval po poškodbi stegenske mišice.
Liga prvakov

2. krog, sreda ob 20.45

Skupina A:
DINAMO KIJEV - DINAMO ZAGREB
PORTO - PARIS SG

Lestvica:
PARIS SG 1 1 0 0 4:1 3 PORTO 1 1 0 0 2:0 3 DINAMO ZAGREB 1 0 0 1 0:2 0 DINAMO KIJEV 1 0 0 1 1:4 0


Skupina B:

ARSENAL - OLYMPIACOS
SCHALKE - MONTPELLIER

Lestvica: 
ARSENAL 1 1 0 0 2:1 3 SCHALKE 1 1 0 0 2:1 3 MONTPELLIER 1 0 0 1 1:2 0 OLYMPIACOS 1 0 0 1 1:2 0


Skupina C:

ZENIT - MILAN (ob 18.00)
ANDERLECHT - MALAGA

Lestvica: 
MALAGA 1 1 0 0 3:0 3 MILAN 1 0 1 0 0:0 1 ANDERLECHT 1 0 1 0 0:0 1 ZENIT 1 0 0 1 0:3 0


Skupina D:

AJAX - REAL MADRID

Verjetni postavi:

Ajax: Vermeer; van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind; Eriksen, de Jong, Poulsen; Sana; Babel, Boerrigter.

Real Madrid: Casillas; Arbeloa, Ramos, Pepe, Marcelo; Xabi Alonso, Khedira, Di Maria, Özil, Ronaldo; Higuain.
Sodnik: Jonas Eriksson (Švedska)

MANCHESTER CITY - BORUSSIA DORTMUND

Verjetni postavi:

Manchester City: Hart; Clichy, Kompany, Nastasić, Zabaleta; Barry, Garcia, Silva, Toure; Agüero, Tevez.

Borussia Dortmund: Weidenfeller; Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer; Blaszczykowski, Gündogan, Kehl, Götze, Reus; Lewandowski.
Sodnik: Pavel Kralovec (Češka)

Lestvica: 
REAL MADRID 1 1 0 0 3:2 3 BORUSSIA DORTMUND 1 1 0 0 1:0 3 MANCHESTER CITY 1 0 0 1 2:3 0 AJAX AMSTERDAM 1 0 0 1 0:1 0