Brez dvoma so Julenu Lopeteguiju na klopi Reala šteti dnevi. Foto: EPA
Brez dvoma so Julenu Lopeteguiju na klopi Reala šteti dnevi. Foto: EPA
Marcelo je prekinil strelski post Reala, a je kraljevi klub vseeno ostal brez točk. Foto: EPA
Jose Luis Morales je v sedmi minuti kaznoval napako Raphaela Varana. Foto: EPA
Lionel Messi si je v 16. minuti poškodoval roko in moral z igrišča. Še prej je dosegel sedmi gol v La ligi. Foto: Reuters
Roger Marti je zanesljivo izvedel enajstmetrovko, po kateri je Levante povedel z 2:0. Foto: EPA

Navijači Reala besnijo po še eni klofuti, ki jim jo je sredi Madrida prisolil Levante z zmago z 2:1. Klub iz Valencie je tretjič do zdaj v Primeri Division premagal madridskega velikana, s katerim sta lani dvakrat remizirala, pred tem pa ga je Real ugnal kar devetkrat zapored. V prestolnici je Levante nazadnje slavil pred več kot 11 leti in pol. Dokončno se je zamajal stolček Julena Lopeteguija, ki je sicer tokrat znova lahko računal na Isca in Marcela, saj je kraljevi klub brez zmage ostal na peti zaporedni tekmi, klonil pa je tretjič v nizu. Medtem je sicer madridska vrsta prekinila strelski post, ki je trajal osem ur in minuto. Nazadnje so gol aktualni evropski prvaki dosegli pred skoraj mesecem dni. To je najdaljše obdobje brez zadetka v zgodovini kluba. V naslednjem krogu jih čaka el clasico, ko bodo gostovali na Camp Nouu pri največjem tekmecu Barceloni.

Po 13 minutah je domača vrsta zaostajala že z 2:0. V 7. minuti je moral Thibaut Courtois prvič pobrati žogo iz svoje mreže, ko je z izvrstno podajo s svoje polovice Joseja Luisa Moralesa zaposlil Sergio Postigo. 31-letni Madridčan v dresu Levanteja je prišel za hrbet Raphaela Varana. Francoski branilec je slabo posredoval in prepustil žogo Moralesu, ki jo spravil mimo Courtoisa in poslal v prazno mrežo. Varane je bil v glavni vlogi tudi v situaciji, ki je privedla do drugega gola gostov. Roger Marti je prodiral z leve strani v kazenski prostor. Vmes je žoga v roko zadela branilca kraljevega kluba, Guillermo Cuadra Fernandez pa je najprej pokazal na prosti strel povsem z roba kazenskega prostora. S pomočjo videotehnologije je svojo odločitev spremenil in pokazal na belo točko, ki jo je uspešno izvedel Marti.

Marcelo prekinil strelski post, a Real vseeno klonil
Pet minut pozneje se je Real že veselil znižanja zaostanka, ko je Casemiro po kotu Isca z glavo stresel prečko, odbito žogo pa je v mrežo pospravil Marco Asensio, a je znova posredoval VAR, saj je bil strelec zadetka v prepovedanem položaju. Gostitelji so imeli številne priložnosti. Oier Olazabal je po kotih z odličnima obrambama zaustavil poskusa z glavo Sergia Ramosa in Casemira, v 34. minuti pa je Marianu Diazu veselje preprečila prečka. Velika priložnost se je ponudila tudi Lucasu Vazquezu, a je iz neposredne bližine meril naravnost v Baska v vratih Levanteja. Gostje so zatem dosegli še en zadetek, ki pa je bil zaradi prepovedanega položaja razveljavljen.

Lopetegui je vse menjave opravil že po uri igre. Karimu Benzemaju se je takoj po vstopu v igro ponudila priložnost na levi strani, a je bil Oier na mestu. Vratar Levanteja se je s parado izkazal v 65. minuti, ko je še en rezervist, Gareth Bale, nevarno sprožil s prostega strela. V 72. minuti so Realovi napadi le obrodili sadove, ko je žoga prišla na levi strani do Benzemaja, ta pa jo je lepo pripravil za strel Marcelu, ki jo je z desnico pospravil pod prečko. Štiri minute pozneje je Benzema z diagonalnim strelom z roba kazenskega prostora zadel okvir vrat. Tik pred koncem rednega dela mu je s še eno imenitno obrambo zadetek preprečil Oier, odbito žogo je sicer Mariano pospravil v mrežo, a je bil gol zaradi prepovedanega položaja razveljavljen.
Lopetegui: Slej ali prej bomo prišli iz krize
Na vprašanje, ali je zaskrbljen za svojo službo Lopetegui odgovarja: "To je zadnja stvar, o kateri zdaj razmišljam. Ekipa je na zelenici pustila srece in dušo, tako da sem zdaj še bolj opogumljen. Slej ali prej bomo prišli iz krize. Igralci so bili žalostni, a odločni, da se na naslednji tekmi dvignejo."

Atletico remiziral pri Villarrealu
Brez polnega izkupička je ostal tudi Atletico Madrid, ki je remiziral z 1:1 na gostovanju pri Villarrealu. Madridčani so povedli z golom z glavo Felipeja Luisa v 51. minuti. Četrt ure pozneje je izenačil Mario Gaspar, ki je premagal Jana Oblaka s šestih metrov. Slovenski vratar je branil vso tekmo.
Odličen uvod Barcelone in poškodba Messija
V derbiju kroga je Barcelona premagala Sevillo s 4:2. Katalonci so začeli silovito in že v drugi minuti povedli prek Philippa Coutinha. V lepi akciji so sodelovali Nelson Semedo, Luis Suarez in Lionel Messi, ki je podal do Brazilca, ta pa je z lepim strelom z roba kazenskega prostora načel mrežo Seville. Deset minut pozneje se je po podaji Suareza med strelce vpisal še Messi.
Izjemen uvod v tekmo je v 16. minuti pokvarila poškodba Messija. Argentinec je skušal pri enem izmed dvobojev z roko ublažiti padec na zelenico, a je pri tem staknil poškodbo v predelu komolca desne roke. Messi se je zvijal od bolečin, tako da je bilo takoj videti, da gre za resnejšo poškodbo. Medicinsko osebje mu je ob avtčrti povilo roko, vendar kapetan Barcelone tekme ni mogel nadaljevati.

Klub je pozneje sporočil, da si je zlomil koželjnico, kost v podlahti. Messi bo zaradi tega z nogometnih igrišč predvidoma odsoten tri tedne. Med drugim bo izpustil obe tekmi v Ligi prvakov proti Interju (prva bo v sredo na Camp Nouu, druga pa 6. novembra v Milanu) in veliki obračun prihodnjo nedeljo proti madridskemu Realu.
Festival golov v drugem delu
Na 3:0 je v 62. minuti z enajstmetrovke povišal Suarez, potem ko je vratar Seville Tomas Vaclik prav nad njim storil prekršek. Le nekaj minut pred tem je vrnitev v tekmo Sevilli preprečil Marc Andre Ter Stegen, ki je dvakrat čudežno posredoval v razmiku nekaj sekund. Prvi zadetek za Sevillo je v 79. minuti z 20 metrov dosegel Pablo Sarabia, potem ko se je žoga na poti dotaknila branilca Barcelone Clementa Lengleta. Ter Stegen je v slogu hobotnice s še eno dvojno obrambo preprečil razburljiv zaključek, minuto pozneje pa je za lagodnejši finiš Barcelone z golom proti nekdanjemu klubu z lepim volejem poskrbel Ivan Rakitić. Končni izid je v sodnikovem podaljšku postavil Luis Muriel.


9. krog:
REAL MADRID - LEVANTE 1:2 (0:2)
Marcelo 72.; Morales 7., Marti 13./11-m

Real Madrid: Odriozola (46./Bale), Varane, Sergio Ramos, Marcelo, Casemiro, Modrić, Isco (60./Benzema), Asensio (60./Ceballos), Vazquez, Mariano.

Levante: Oier, Cabaco, Postigo (76./Chema), Pier, Jason, Rochina, (67./Doukoure) Bardhi, Campana, Tono, Morales, Marti (79./Boateng).

Sodnik: Guillermo Cuadra Fernandez.


VALENCIA - LEGANES 1:1 (0:0)
Gaya 85.; Gumbau 63./11-m.

VILLARREAL - ATLETICO MADRID 1:1 (0:0)
Gaspar 65.; Filipe Luis 51.
Oblak (Atletico) je branil vso tekmo.


BARCELONA - SEVILLA 4:2 (2:0)
Coutinho 2., Messi 12., Suarez 63./11-m, Rakitić 88.; Sarabia 79., Muriel 91.

Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Pique, Lenglet, Alba, Rakitić, Busquets, Arthur (66./Sergi Roberto), Coutinho, Messi (26./Dembele), Suarez (81./Munir).

Sevilla: Vaclik, Kjaer (55./Mercado), Carrico, Gomez, Navas, Banega, Vazquez (69./Mesa), Arana, Ben Yedder, Silva (78./Muriel), Sarabia.

Sodnik: Juan Martinez Munuera


CELTA VIGO - ALAVES 0:1 (0:1)
Pina 58.

RAYO VALLECANO - GETAFE 1:2 (0:0)
De Tomas 74.; Foulquier 63., Akieme 67./ag.
RK: Trejo 93./Rayo Vallecano

EIBAR - ATHLETIC BILBAO 1:1 (1:1)
Charles 17./11-m; Williams 21.

HUESCA - ESPANYOL 0:2 (0:1)
Iglesias 41., 64.

BETIS - VALLADOLID 0:1 (0:1)
Antonito 35.

Ponedeljek ob 21.00:
REAL SOCIEDAD - GIRONA

Lestvica:
BARCELONA         9 5 3 1  23:11  18
ESPANYOL          9 5 2 2  13:7   17
ALAVES            9 5 2 2  12:8   17
SEVILLA           9 5 1 3  20:12  16
ATLETICO MADRID   9 4 4 1  10:5   16
REAL VALLADOLID   9 4 3 2   8:6   15
REAL MADRID       9 4 2 3  13:9   14
LEVANTE           9 4 1 4  14:15  13
GETAFE            9 3 3 3   8:8   12
REAL BETIS        9 3 3 3   5:7   12
REAL SOCIEDAD     8 3 2 3  12:11  11
EIBAR             9 3 2 4  10:13  11
CELTA VIGO        9 2 4 3  13:13  10
VALENCIA          9 1 7 1   7:8   10
VILLARREAL        9 2 3 4   7:8    9
GIRONA            8 2 3 3  10:13   9
ATHLETIC BILBAO   8 1 5 2  10:14   8
LEGANES           9 2 2 5   8:13   8
RAYO VALLECANO    8 1 2 5   8:17   5
HUESCA            9 1 2 6   7:20   5