Nogometaše Arsenala čaka zares težka naloga. Vse kaže, da bodo tudi v letošnji sezoni ostali brez lovorike. Foto: EPA
Nogometaše Arsenala čaka zares težka naloga. Vse kaže, da bodo tudi v letošnji sezoni ostali brez lovorike. Foto: EPA
Massimiliano Allegri
Massimiliano Allegri je bil na novinarski konferenci zelo dobre volje. Foto: EPA
Roman Širokov
Roman Širokov je bil z dvema goloma junak prve tekme v St. Peterburgu. Foto: Reuters

"Številnim se zdi, da nas v torek čaka lahka tekma, a tako kaže le na papirju. Realno to sploh ni enostavna tekma. Moramo biti popolnoma zbrani, podcenjevanje sploh ne pride v poštev," je poudaril trener Milana Massimiliano Allegri. Rdeče-črni so ujeli pravo formo tudi v Serie A. V soboto so s tremi goli Zlatana Ibrahimovića zlahka slavili v Palermu (0:4) in imajo tri točke naskoka pred Juventusom, ki ima tekmo manj.

"Ibra" ob bok Messijju in Ronaldu
"Trenutno je eden izmed treh najboljših nogometašev na svetu. Poleg njega sta še Lionel Messi in Cristiano Ronaldo," je še dodal Allegri. Kaznovan je Massimo Ambrosini, manjkali bodo tudi Alessandro Nesta, Maxi Lopez, Alexandre Pato in Antonio Cassano. Milan je leta 2004 v četrtfinalu doma premagal Deportivo iz La Corune s 4:1, povratno tekmo na Riazorju pa so Španci dobili kar s 4:0 in poskrbeli za eno izmed največjih senzacij v Ligi prvakov.

Arsenal je v soboto dosegel odmevno zmago na Anfieldu, Robin van Persie je v sodnikovem dodatku pokopal Liverpool (1.2). "Zelo si želimo ostati v Ligi prvakov, zato bomo dali vse od sebe. Če bomo vsi verjeli v nemogoč scenarij, se res lahko zgodi. Morala nam bi uspeti sanjska predstava v vseh 90 minutah. Na tej ravni ni lahkih tekem, ob takem zaostanku pa je naloga še toliko težja," je povedal Arsene Wenger, ki najbrž ne bo mogel računati na Tomasa Rosickyja, Mikela Arteto in Yossija Benayouna.
Vse pogostejše so tudi govorice, da naj bi se v London preselil napadalec Kölna Lukas Podolski. Nemški časnik Bild je poročal, da naj bi se prestop zgodil poleti.

Topničarji sedmo sezono zapored brez lovorike
Francoski strateg še vedno trdno sedi na svojem stolčku, čeprav bo tudi letošnjo sezono končal brez lovorike, zadnjo je Arsenal osvojil maja 2005 (Pokal FA). Ob pričakovanem izpadu iz Lige prvakov bodo topničarji vse misli usmerili k ubranitvi četrtega mesta v Premier ligi, ki še zagotavlja kvalifikacije za Ligo prvakov za naslednjo sezono.

Benfica v krizi
Ko je Benfica pred tremi tedni potovala v St. Peterburg, je imela na vrhu portugalskega prvenstva pet točk naskoka pred Portom. Sledil je tesen poraz (3:2) in začela se je kriza Lizbončanov. Pred povratno tekmo je v klubu že sprožen alarm, Porto je prevzel vodstvo in ima že tri točke prednosti. Benfica je na zadnjih treh tekmah v domačem prvenstvu osvojila le točko, v petek je doma izgubila veliki derbi proti Portu (2:3). Zelo slaba je bila obramba, lomil pa ga je tudi vratar Artur Moraes.

Trener Jorge Jesus se zaveda, da je torkova tekma ključna: "V Ligi prvakov smo v dobrem položaju, imamo lepe možnosti, da izločimo Zenit. Trenutno smo v manjši krizi, samozavest pa se vrne samo z zmago."

Zenit se je v derbiju ruskega prvenstva razšel s CSKA-jem z 2:2 in ima pred velikimi tekmeci še vedno šest točk prednosti. Luciano Spalletti ne more računati na poškodovanega napadalca Dannyja, Andrej Aršavin pa nima pravice nastopa v Ligi prvakov.

Osmina finala, povratne tekme, torek ob 20.45:
BENFICA - ZENIT 2:3

Verjetni postavi:
Benfica:
Artur Moraes, Maxi Perira, Luisao, Vitor, Emerson, Witsel, Javi Garcia, Gaitan, Nolito, Aimar, Cardozo.

Zenit: Malafejev, Anjukov, Criscito, Lombaerts, Hubočan, Širokov, Fajzulin, Zirjanov, Denisov, Bistrov, Keržakov

Sodnik: Howard Webb (Anglija)


ARSENAL - MILAN 0:4

Verjetni postavi:
Arsenal:
Szczesny, Sagna, Vermaelen, Koscielny, Gibbs, Song, Rosicky, Diaby, Arteta, van Persie, Walcott.

Milan: Abbiati, Abate, Thiago Silva, Mexes, Mesbah, Nocerino, van Bommel, Aquilani, Robinho, Ibrahimović, El Shaarawy.

Sodnik: Damir Skomina (Slovenija)


Sreda ob 20.45:
APOEL - LYON 0:1
BARCELONA - BAYER 3:1

Torek, 13. marca, ob 20.45:
BAYERN - BASEL 0:1
INTER - MARSEILLE 0:1

Sreda, 14. marca, ob 20.45:
REAL MADRID - CSKA MOSKVA 1:1
CHELSEA - NAPOLI 1:3

Izidi prvih tekem so v odebeljenem tisku.