Mariborčani so na prvi tekmi remizirali s Sportingom, Schalke pa je igral neodločeno s Chelseajem v Londonu. Foto: Aleš Fevžer
Mariborčani so na prvi tekmi remizirali s Sportingom, Schalke pa je igral neodločeno s Chelseajem v Londonu. Foto: Aleš Fevžer
Viler, Šimundža in Draxler pred tekmo
Vijoličasti pred srečanjem na Veltins Areni

ojanović.

"Tokrat bo izhodišče drugačno, ker smo že občutili Ligo prvakov. Gremo pa na pot zelo motivirani, ambiciozni. Zavedamo se, da bo tekma težka, zavedamo se svoje kakovosti in kakovosti tekmeca. Na igrišče bomo šli z mišljenjem, da bomo igrali najbolje, kar lahko," pravi Šimundža in dodaja, da to zanj in njegove izbrance ne bo doslej najtežja tekma sezone.

"V skupinskem delu samo potrjujemo delo, ki ga opravljamo. Uživamo, igramo nogomet, obenem pa se zavedamo odgovornosti. Da bi bila to težka tekma? Ne. To je tekma, na kateri se lahko pokažeš in dokažeš, pokažeš vse tisto, kar delaš, kar imaš. Tekma je samo motivacijska in spodbudna za igralce," je umirjen Šimundža in dodaja, da bo tudi približno 60.000 navijačev (od tega 1.300 mariborskih) na Schalkejevem stadionu pomenilo dodaten motivacijski moment.

"Poskusili bomo doseči pozitiven rezultat, ne gremo po točko, ampak po zmago. Kaj bo tekma prinesla, bomo videli, vsekakor pa bomo nekako v slogu evropskega razmišljanja iskali pot do dobrega rezultata," je tik pred odhodom v Nemčijo povedal Šimundža.

Medtem ko se Mariboru generalka proti Radomljam ni posrečila (0:0), je Schalke slavil na derbiju proti Borussii. "Po vsaki zmagi je samozavest višja. Dejstvo je, da je bil Schalke v tem velikem derbiju rezultatsko boljši, dobil samozavest. Je pa tekma razkrila in potrdila določene stvari o tej nemški ekipi," meni Šimundža.

"Nič novega ne bom povedal, če bom rekel, da je to ekipa, ki igra do zadnje minute in je zelo dinamična. Dinamika, hitrost, moč so tiste, ki jih krasijo, in na to se pripravljamo. Julian Draxler je ena izmed vzhajajočih zvezd tudi reprezentančnega nogometa, ni pa samo on nevaren. Imajo še tri, štiri zelo nevarne igralce, kot je na primer Klaas-Jan Huntelaar, ki je zelo izkušen. Ampak zavedamo se njihove kakovosti, obenem pa smo dovolj ambiciozni in kakovostni, da jim lahko povzročimo težave," poudarja Šimundža.

2. krog, skupina G:
SCHALKE - MARIBOR

Verjetni postavi:
Schalke: Fährmann, Ayhan, Matip, Neustädter, Fuchs, K.-P. Boateng, Aogo, Choupo-Moting, Meyer, Draxler, Huntelaar.

Maribor: Handanović, Stojanović, Rajcević, Šuler, Viler, Vršić, Mertelj, Filipović, Bohar, Ibraimi, Tavares.

Sodnik: Carlos Velasco Carballo (ŠPA)




SPORTING LIZBONA - CHELSEA

Viler, Šimundža in Draxler pred tekmo
Vijoličasti pred srečanjem na Veltins Areni