Andraž Struna se je iz Škotske preselil v največje ameriško mesto. Foto: Sandi Fišer
Andraž Struna se je iz Škotske preselil v največje ameriško mesto. Foto: Sandi Fišer

28-letni občasni slovenski reprezentant je letos igral v škotski ligi v vrstah Heartsa, kjer pa z njim niso podaljšali sodelovanja.

Struna se bo pridružil zasedbi, ki jo vodi sloviti Patrick Vieira. Nekdanji francoski reprezentant se nadeja, da bo prav Primorec zapolnil vrzel na mestu bočnega branilca. Američani pričakujejo, da se bodo tudi s pomočjo Strune v letošnji končnici borili za naslov. "Vstopamo v najpomembnejši del sezone, zato sem zelo zadovoljen, da se nam je pridružil Andraž, ki bo naše vrste okrepil v tem za nas zelo pomembnem trenutku. Gre za branilca z mednarodnimi izkušnjami in se že veselim sodelovanja z njim na igrišču," je v izjavi za javnost sporočil Vieira.

"Lahko rečem, da sem z velikim zadovoljstvom podpisal pogodbo z New York Cityjem. Eden izmed razlogov, zakaj sem se odločil za prihod sem je to, da ima klub trdne temelje in da bom lahko tukaj sodeloval z največjimi strokovnjaki. Gre za veliko stvar zame, saj sem prepričan, da se bom lahko od Patricka in drugih članov strokovnega štaba veliko naučil," je dejal Struna, katerega brat Aljaž igra v Palermu.

Od januarja letos igra v ZDA tudi Antonio Mlinar Delamea, ki brani barve New Englanda.

Andraž Struna je za slovensko reprezentanco debitiral 15. avgusta 2012 na prijateljski tekmi proti Romuniji. Edini gol na 25 tekmah je dosegel 25. marca 2016 na kvalifikacijski tekmi proti San Marinu.