Leon Andrejka v bolnišnici po napadu v Sevilli. Foto: MMC RTV SLO
Leon Andrejka v bolnišnici po napadu v Sevilli. Foto: MMC RTV SLO

Snemalcu Gregorju Mačku in novinarju Alešu Potočniku je uspelo zbežati. Andrejka je bil prvi izmed trojice, ki je stopil tam mimo, zato je najprej padlo po njem. Ekipo naj bi napadlo pet ali šest huliganov s palicami za bejzbol.
"Oblečen sem bil popolnoma normalno, nisem imel nobenih prepoznavnih znakov, nikakor ne od nogometnih klubov. S snemalcem in reporterjem smo šli na kosilo v neposredno bližino hotela. Tudi stadion je bil zelo blizu. Vse skupaj se je zgodilo na pločniku avenije, kjer je bilo veliko ljudi. Hodili smo po pločniku šestpasovnice. Napad se je zgodil z desne strani iz grmovja," je dogodke tistega 27. februarja v Andaluziji pojasnil Andrejka, ki se še ni vrnil na delovno mesto.
"Samo začutil sem, zadeli so me s trdim predmetom. V tistem trenutku sem padel po tleh. Hitro sem se zavedel, kaj se je zgodilo. Z rokama sem si pokril glavo, dobil pa sem še en udarec po zadnjem delu glave s trdim predmetom. Udarili so me tudi v meča in v lopatico. Veliko pa se več ne spomnim, nisem imel priložnosti videti napadalcev. Napad se je zgodil nenadoma, nisem imel priložnosti, da bi se branil," je še dodal Andrejka.

"Odzivi vseh nogometnih klubov pri nas in tudi v tujini so, da vsi rečejo, da se distancirajo od tega dogajanja. Vse skupaj se je zgodilo zunaj stadiona. Vsi nogometni klubi dajejo podporo navijačem, nudijo jim ugodnosti in kakšnih resnih namenov oz. dejanj do zdaj ni bilo. V Sloveniji prav veliko huliganskih skupin ni. Če bi želeli, bi lahko to hitro izkoreninili," je sklenil Andrejka, ki je tudi velik ljubitelj boksa in relija.

Leon Andrejka o napadu huliganov v Sevilli
Leon Andrejka o napadu huliganov v Sevilli