Kevin Kampl je bil le nekaj centimetrov oddaljen od zadetka proti Barceloni. Foto: AP
Kevin Kampl je bil le nekaj centimetrov oddaljen od zadetka proti Barceloni. Foto: AP
Jose Mourinho
Chelseajeva zmaga nad Maccabijem v prvem krogu je edina angleška v letošnji Ligi prvakov. Foto: Reuters

V pičlih dveh minutah so se razblinile nemške sanje o presenečenju na Camp Nouu. Lekarnarji so z golom Papadopulosa iz 22. minute vodili do same končnice, ko sta bledim Kataloncem zmago prinesla Roberto in Suarez. Bayer je imel priložnosti, da bi pred tem povišal vodstvo, a jih ni izkoristil. "Lahko bi dosegli drugi gol, vendar ga nismo. Tako blizu senzacije smo bili. Zelo smo razočarani, ker smo dobili gola v tako kratkem času," je povedal kapetan gostov Lars Bender. Podobnega mnenja je bil tudi Christoph Kramer: "Morali bi premagati Barcelono. Razočaranje je veliko. Chicharito je imel izjemno priložnost za 2:0."

Dve priložnosti je imel v prvem delu tudi Kevin Kampl. Njegov strel je za las zletel mimo vratnice, drugega mu je blokiral Pique. Slovenski reprezentant je neutrudno tekel na igrišču vseh 90 minut in bil med najdejavnejšimi na igrišču, vendar v konkretnejših napadalnih akcijah ni sodeloval. Trener Roger Schmidt je mnenja, da bi si zaslužili vsaj neodločen izid. "Zelo smo žalostni, da nismo bili nagrajeni za dobro igro. Mislim, da bi si zaslužili vsaj točko. To je bila naša četrta tekma v desetih dneh, kar ni enostavno. Kljub temu sem videl v svoji ekipi pogum, da se lahko kosamo z najboljšimi."

Trener Barcelone Luis Enrique je pohvalil svoje igralce in okrcal navijače: "Ekipa je pokazala, da ima borbeni duh. Odigrali smo drugo tekmo brez Messija in drugič zmagali. Vsi so se bojevali do konca. Zadovoljen sem z Neymarjem. Bi pa še povedal, da potrebujemo več podpore pri navijačih, ko stvari ne gredo po načrtih. Igralci se trudijo in dajejo vse od sebe, mislim, da si zaslužijo več zaupanja."

Wenger: Če bi bilo pet minut 2:2, bi zmagali
Angleški klubi so v Ligi prvakov štartali najslabše v zgodovini. Na šestih tekmah so doživeli kar pet porazov. Še posebej boleč večer je za navijači Arsenala, ki so po polomiji v Zagrebu videli še domači poraz proti Olympiacosu (2:3). Eden glavnih krivcev je bil vratar David Ospina, ki je dobil prednost pred Petrom Čechom. Topničarji zdaj z ničlo na lestvici dvakrat igrajo proti Bayernu. "Seveda je napredovanje še mogoče, toda težko je pogoltniti tak poraz. Krivo je pomanjkanje sreče in koncentracije v obrambi. Iz štirih strelov na gol so dosegli tri zadetke. Ključen trenutek je bil njihov takojšen gol po izenačenju na 2:2. Če bi ta izid držali še pet minut, bi zmagali," je povedal trener Arsenala Arsene Wenger.

Mourinho: krivi "dve smešni napaki"
V krizi je tudi Chelsea, ki je z 2:1 izgubil v Portu. "Naredili smo dve smešni napaki. Ko smo imeli vse pod nadzorom in sem pripravljal menjavo, smo dobili drugi gol. Menim, da si moji igralci ne zaslužijo kritike, igrali smo dobro. Porto je zahteven nasprotnik. Igrati proti klubu, v katerem si deloval, nosi dodaten naboj. Neuvrstitev Remyja in Falcaa v postavo ni bila kazen," je povedal trener Chelseaja Jose Mourinho, ki je tekmo začel tudi brez Hazarda (v igro je prišel v drugem polčasu) in Terryja.